ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:47
MENU CLOSE

Τζανακόπουλος: Εκστρατεία παραπλάνησης και συκοφαντίας από τη ΝΔ

31.07.2018 17:16
 
Θεμιτή η πολιτική κριτική και αντιπαράθεση αλλά αυτή δεν πρέπει να γίνεται με όρους συκοφαντίας και παραπλάνησης. Με αυτό τον τρόπο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχολίασε από το βήμα του κυβερνητικού μπρίφινγκ -για δεύτερη συνεχή μέρα- τη στάση στελεχών της ΝΔ αλλά και την πρωινή συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 
Ειδικότερα έκανε λόγο για «απίστευτη εκστρατεία προπαγάνδας, συκοφαντίας και παραπλάνησης» με μοναδικό στόχο τη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος της κυβέρνησης. Καταλόγισε στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης διακίνηση ψευδών ειδήσεων αλλά και διαρκή διαστρέβλωση δηλώσεων υπουργών από στελέχη που είτε ανήκουν είτε σχετίζονται με τη ΝΔ. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην επιστολή συζύγου συμβούλου του Κυριάκου Μητσοτάκη που εμφανίστηκε ως θύμα της πυρκαγιάς έως την καταγγελία «ότι δήθεν εθελοντές δασοπυροσβέστες έμειναν νηστικοί» κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, ενώ αναφέρθηκε και στο σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος που όπως είπε «παρουσίασε την ώρα εκκίνησης της επιχείρησης διάσωσης και απεγκλωβισμού ως ώρα ανεύρεσης των πρώτων σορών».
 
Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρασυρθεί σε αυτόν τον βούρκο διεμήνυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να δείχνει τον απαιτούμενο σεβασμό στα θύματα, επανέλαβε δε ότι δεν θα αφεθεί κανείς αβοήθητος.
 
Επανέλαβε επίσης ότι θα αποτιμηθούν «με νηφαλιότητα επιχειρησιακά και πολιτικά όσα έγιναν ή δεν έγιναν τις τελευταίες μέρες» διαβεβαιώνοντας ότι δεν θα υπάρξει συγκάλυψη καμίας ευθύνης.
 
«Η κριτική προς την κυβέρνηση είναι και θεμιτή και αναγκαία. Όμως είναι άλλο η κριτική, άλλο η πολιτική αντιπαράθεση και άλλο η επικοινωνιακή τυμβωρυχία» κατέληξε.
 
Απαντώντας ξανά για τα όσα έγιναν το βράδυ της Δευτέρας ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέφερε πως «υπάρχει μια προσπάθεια να κατηγορηθεί η κυβέρνηση για προσπάθεια απόκρυψης νεκρών», και επανέλαβε «οι νεκροί ούτε αποκρύβονται ούτε εικάζονται», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έπρεπε να έχει διασταυρωμένες πληροφορίες ώστε να είναι σε θέση να αναφερθεί σε νεκρούς.
 
Στο ερώτημα μεταξύ άλλων αν από την κυβέρνηση εντάσσουν στο κάδρο όσων μπορεί να φέρουν ευθύνες και την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «όταν παρέλθει η κρίση, με ψυχραιμία θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτιμηθεί πολιτικά και επιχειρησιακά η κατάσταση, όσον αφορά τα πολιτικά πρόσωπα και τις υπηρεσίες που ανήκουν στην κυβέρνηση» Και λίγο μετά σημείωσε πως «αναμένουμε από την αυτοδιοίκηση α κ β βαθμού να πράξουν το ίδιο». Είπε πάντως πώς στόχος της κυβέρνησης δεν είναι να αναζητήσει «εξιλαστήρια θύματα».
 
Κατεδάφιση αυθαιρέτων σε δάση και αιγιαλό
Επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην επιτάχυνση μιας πρωτοβουλίας για κατεδάφιση αυθαιρέτων. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως σύμφωνα με το Υπουργείο Περιβάλλοντος στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής υπάρχει λίστα με 2.500 αυθαίρετα σε δασική έκταση, αλλά και 685 αυθαίρετα στον αιγιαλό τα οποία σύμφωνα με τις σχετικές εισηγήσεις των κτηματικών και δασικών υπηρεσιών προσδιορίζονται ως προς κατεδάφιση.
 
Η διαδικασία είπε πλέον επιταχύνεται με τη συνεργασία των υπουργείων εσωτερικών και Περιβάλλοντος.
 
Και κατέληξε λέγοντας πως η απόφαση του πρωθυπουργού είναι σαφής: «Η Κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συγκρουστεί με τα συμφέροντα για να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για την αποφυγή παρόμοιας καταστροφής στο μέλλον».
 
Ως τις 20 Αυγούστου οι διπλές συντάξεις στους δικαιούχους
Για τη διαδικασία υλοποίησης των μέτρων στήριξης στους πληγέντες ενημέρωσε κατά τη διάρκεια του κυβερνητικού μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.
 
Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως για την απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης της οικονομικής ενίσχυσης σε όσους περιέρχονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συνεπεία φυσικών καταστροφών κατατέθηκε σήμερα σχετική τροπολογία από το υπουργείο Εσωτερικών.
 
Η διαδικασία της κατάθεσης των αιτήσεων ξεκίνησε σήμερα από το Υπουργείο Υποδομών, στα τέσσερα κέντρα που έχουν ανοίξει για αυτό το σκοπό σε Ραφήνα, Μαραθώνα, Κινέτα και στο Υπουργείο Υποδομών. Μέχρι το μεσημέρι είχαν υποβληθεί 429 αιτήσεις.
 
Το Υπουργείο Εργασίας υπογράφει σήμερα όλες τις σχετικές υπουργικές αποφάσεις για την ενεργοποίηση των παροχών προς τους πληγέντες από την πυρκαγιά. Για τα βοηθήματα που δεν θα δοθούν αυτοματοποιημένα, όπως οι ρυθμίσεις εισφορών και δόσεων, το επίδομα ανεργίας, και η εφάπαξ ενίσχυση στους ανέργους, οι δικαιούχοι μπορούν ήδη να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ και του ΕΦΚΑ.
 
Οι διπλές συντάξεις θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως τις 20 Αυγούστου.
 
Παράλληλα τίθενται σε λειτουργία δύο τηλεφωνικές γραμμές:
 
–Η γραμμή 210 – 6247000 στην οποία μπορούν να καλούν οι πληγέντες και να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν είτε το Υπουργείο Υποδομών είτε φορολογικά θέματα που αφορούν την ΑΑΔΕ.
–Η τηλεφωνική γραμμή του ΕΦΚΑ 1555 όπου οι πληγέντες μπορούν να καλούν για οποιαδήποτε πληροφορία αφορά ασφαλιστικές ρυθμίσεις και παροχές.
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version