ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:23
MENU CLOSE

Μια πρόταση του ΣΒΒΕ - Όταν οι κοινωνικοί εταίροι λαμβάνονται υπόψη

06.09.2018 14:32
 
Δεν το λες και μικρή επιτυχία. Ειδικότερα όταν γίνονται θεσμικές προτάσεις από τους Κοινωνικούς Εταιρους και μέσα σε ζοφερη πολιτική αντιπαράθεση, κάποιες από αυτές τις προτάσεις γίνονται δεκτες.
 
Ο ΣΒΒΕ χαιρέτισε την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για τη δημιουργία Υπουργείου Βιομηχανίας, το οποίο ήταν πάγιο αίτημά του. Για την ουσιαστική αξιοποίηση του νεοσύστατου Υπουργείου Βιομηχανίας ο ΣΒΒΕ προτείνει την άμεση υλοποίηση μέτρων βιομηχανικής πολιτικής μέσω της πρωτοβουλίας: «Ισχυρή Βιομηχανία, Ισχυρή Ελλάδα».
 
Η ανασύσταση του υπουργείου Βιομηχανίας αποτελεί σαφέστατη συμβολική αλλά και πρακτική κίνηση για τον ρόλο που αποδίδει η κυβέρνηση στις ιδιωτικές επενδύσεις και ειδικότερα στην βιομηχανία. Έτσι γίνεται σαφές ότι το Ελληνικό Κράτος αναγνωρίζει το γεγονός ότι η βιομηχανική παραγωγή αποτελεί ατμομηχανή της ανάπτυξης.
 
Για αυτό ακριβώς το λόγο και δεδομένου ότι η χώρα μας υστερεί στη μετάβαση του εγχώριου παραγωγικού συστήματος στην ψηφιακή εποχή, ο ΣΒΒΕ κατέθεσε και την πρόταση δημιουργίας προγράμματος εθνικής στρατηγικής σημασίας με τίτλο: «Ελλάδα – Βιομηχανία – Industry 4.0».
 
Ανταγωνιστικότητα σημαίνει μειωση των περιφερειακών ανισοτήτων που ακυρώνονται με την ανάπτυξη της βιομηχανίας με τα νέα τεχνολογικά δεδομένα. Η ανάπτυξη είναι μια πολυεκθετικη εξίσωση που απαιτεί οργανωμένο σχέδιο και στρατηγική. Ο ΣΒΕΕ έδειξε το δρόμο και τώρα μένει στους πολιτικούς να τον ακολουθήσουν.
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 19:18
Exit mobile version