ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:21
MENU CLOSE

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη πτήση του κόσμου (Video & Photos)

11.10.2018 18:16

19 ώρες πτήσης. Τόσες χωρίζουν το Airbus A350-900 ULR να φτάσει από τη Σιγκαπούρη, στη Νέα Υόρκη.

 

Και πως θα περάσουν οι επιβάτες σχεδόν μία ώρα στο αεροπλάνο; Με πολλές ταινίες, πλουσιοπάροχο μενού και προφανώς πολύ ύπνο.

«Ανησυχώ λίγο, αναρωτιέμαι τι θα κάνω επί 18 ώρες και 30 λεπτά» μέσα στο αεροπλάνο, παραδέχτηκε πριν την επιβίβαση η 52χρονη Πέγκι Ανγκ, στέλεχος μιας εταιρείας πληροφορικής. Ο Ντάνι Ονγκ από την άλλη, το βλέπει διαφορετικά. «Λατρεύω να πετάω» είπε χαρακτηριστικά ο 50χρονος.

Όσοι δεν προτιμήσουν να διαβάσουν ένα-δυο βιβλία, θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα συνολικής διάρκειας 1.200 ωρών – χρόνος που ισοδυναμεί με επτά εβδομάδες.

Μάλιστα, για να βελτιώσει την εμπειρία της πτήσης και να περιορίσει το στρες που θα υποστούν οι επιβάτες περνώντας τόσες ώρες στον αέρα, η εταιρεία έχει υψώσει το ταβάνι της καμπίνας και έχει μεγαλώσει τα παράθυρα ενώ έχει τοποθετηθεί και ειδικός φωτισμός, στόχος του οποίου είναι να περιορίσει το «τζετλαγκ».

«Η έρευνα δείχνει ότι η ενυδάτωση και η διατροφή είναι σημαντικοί παράγοντες σε τέτοιου είδους ταξίδια» εξήγησε ο ειδικός σε θέματα πτήσεων Ρένου Μπάλερ, ενώ από την πλευρά της η Γκέιλ Κρος, σύμβουλος στο εθνικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Σιγκαπούρης εξέφρασε τις ανησυχίες της …«για περιπτώσεις φλεβικής θρόμβωσης που μπορεί να προκληθούν από την πολύωρη ακινησία των επιβατών και την αφυδάτωση».

Καιρού επιτρέποντος, η πτήση μέχρι το αεροδρόμιο Νιούαρκ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 18 ώρες και 45 λεπτά.


 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 08:21
Exit mobile version