search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:27
MENU CLOSE

Κυλλήνη: Σύλληψη ατόμων για διακίνηση 62 μεταναστών με ιστιοφόρο

17.01.2019 18:08
Κυλλήνη: Σύλληψη ατόμων για διακίνηση 62 μεταναστών με ιστιοφόρο - Media

 

Στη σύλληψη τριών ατόμων, με τη κατηγορία της διακίνησης αλλοδαπών, προχώρησε το λιμενικό, μετά τον εντοπισμό ιστιοφόρου στη θαλάσσια περιοχή της Καλόγριας, στη δυτική Αχαΐα.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών της διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Ζακύνθου και το αντίστοιχο της Πάτρας, εντοπίστηκε ιστιοφόρο με σημαία Ολλανδίας, στο οποίο επέβαιναν 65 αλλοδαποί, υπήκοοι Ιράκ.

Το ιστιοφόρο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Κυλλήνης στην Ηλεία, όπου συνελήφθησαν οι τρεις αλλοδαποί, μέλη του πληρώματος του σκάφους με την κατηγορία της εμπλοκής σε παράνομο κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι 62 μετανάστες (13 παιδιά ανάμεσά τους) φιλοξενούνται σε χώρο του Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης.

Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης Ιωσήφ – Ναμπίλ Μοράντ: «Έχουμε φροντίσει να τους εφοδιάσουμε με κουβέρτες , ενώ όσον αφορά στη σίτισή τους προσφέρεται φαγητό από την 117 πτέρυγα μάχης της Πολεμικής Αεροπορίας, στην Ανδραβίδα».

Τέλος, ο δήμαρχος ανέφερε ότι οι μετανάστες αναμένεται να μεταφερθούν την Παρασκευή (18-1-2019) στην Αθήνα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:27