ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 04:45
MENU CLOSE

Το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας για το «τσιμεντένιο τείχος» γύρω από την Ακρόπολη

28.02.2019 15:27

 

Το θέμα τέθηκε στη συνεδρίαση που είναι σε εξέλιξη, με αφορμή την ανέγερση δεκαόροφου κτιρίου, ύψους 33 μέτρων, στην περιοχή του Μακρυγιάννη. Όπως ανάφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Νανά Σπυροπούλου, ο Δήμος είχε προσφύγει ακόμη και στη δικαιοσύνη, αλλά οι ιδιοκτήτες δικαιώθηκαν. Ακόμη επισήμανε ότι δεν βρίσκεται εντός κάποιας ειδικής πολεοδομικής ζώνης. Η κ. Σπυροπούλου πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να ζητήσει με απόφασή του αλλαγή των συντελεστών δόμησης που ισχύουν τώρα και, συγκεκριμένα, την αύξηση της κάλυψης στο 70% των οικοπέδων που ανεγείρονται κτίρια, από 60% που είναι τώρα, αλλά να έχουν μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος τα 21 μέτρα.

Από την παράταξη «Ανοικτή Πόλη», ο επικεφαλής της, Ρήγας Αξελός, έκανε λόγο για «οικολογικό έγκλημα» και εγκάλεσε τον Δήμο και τις υπηρεσίες του γιατί έδωσαν προέγκριση και δεν υπάρχει Τοπικό Χωρικό Σχέδιο.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Νίκος Σοφιανός, ζήτησε τη θέσπιση ηπιότερων όρων δόμησης και επανεξέταση όλων των διοικητικών πράξεων για ανέγερση κατοικιών «μαμούθ», όπως είπε, στην περιοχή.

ΑΠΕ

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42
Exit mobile version