search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:24
MENU CLOSE

Βόμβες στον σταθμό Waterloo και στα αεροδρόμια Χίθροου – Σίτι: Έρευνα από την αντιτρομοκρατική

05.03.2019 17:24
Βόμβες στον σταθμό Waterloo και στα αεροδρόμια Χίθροου – Σίτι: Έρευνα από την αντιτρομοκρατική - Media

 

Έρευνα ξεκίνησε η αντιτρομοκρατική της Βρετανίας μετά από τον εντοπισμό τριών εκρηκτικών μηχανισμών στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Guardian.

Οι τρεις συσκευές εντοπίστηκαν στον σταθμό Waterloo, στο City Aviation House στο αεροδρόμιο Σίτι και στο Compass Centre στο Hounslow στο αεροδρόμιο του Χίθροου.

Στα ύποπτα πακέτα – τα οποία ήταν συσκευασμένα σε λευκές ταχυδρομικές σακούλες μεγέθους Α4 που περιέχουν κίτρινες σακούλες Jiffy – βρέθηκαν μικρές αυτοσχέδιες εκρηκτικές συσκευές που μπορούν να προκαλέσουν μια μικρή φωτιά όταν ανοίξουν, σύμφωνα με την αστυνομία. Μάλιστα, τα πακέτα έφεραν ιρλανδικά γραμματόσημα και η αστυνομία της Ιρλανδίας συνδράμει στις έρευνες των αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Βρετανίας, ανέφερε το ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Στις 9.55 π.μ. η αστυνομία έλαβε μια αναφορά ύποπτου πακέτου στο Compass Centre. Το πακέτο άνοιξε το προσωπικό του κτιρίου, προκαλώντας την εκκίνηση της συσκευής. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να καίγεται μέρος του πακέτου. Κανείς δεν τραυματίστηκε. Οι πτήσεις στο Χίθρρου δεν επηρεάστηκαν.

Στις 11.40 π.μ. η Βρετανική Αστυνομία Μεταφορών κλήθηκε να αναφέρει ένα ύποπτο πακέτο στον σταθμό Waterloo. Το πακέτο δεν ανοίχθηκε. Ειδικοί αξιωματικοί έσπευσαν και έκαναν τη συσκευή ασφαλή. Κανείς δεν τραυματίστηκε.

Ο σταθμός δεν εκκενώθηκε. Οι υπηρεσίες τρένων συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.

Στις 12.10 μ.μ. η αστυνομία κλήθηκε για ένα ύποπτο πακέτο σε γραφεία στο City Aviation House. Το προσωπικό αποχώρησε από το κτίριο για προληπτικούς λόγους. Το πακέτο δεν άνοιξε και κανείς δεν τραυματίστηκε. Οι ειδικευμένοι υπάλληλοι ανέλαβαν τη συσκευή. Το κτίριο έχει ξανανοίξει.

«Η Αντιτρομοκρατική Διοίκηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας αντιμετωπίζει τα περιστατικά ως μια σειρά επιθέσεων και αφήνει ανοιχτά όλα τα σενάρια αναφορικά με τα κίνητρα», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός από τους εκρηκτικούς μηχανισμούς και οι αεροπορικές και σιδηροδρομικές μεταφορές δεν επηρεάστηκαν.

Εκκενώθηκε ο σιδηροδρομικός σταθμός Σεν Πάνκρας του Λονδίνου

Ένας κύριος κόμβος μεταφορών του Λονδίνου εκκενώθηκε αργά σήμερα εξαιτίας ενεργοποίησης του συστήματος πυρανίχνευσης, ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές μεταφορών της πόλης.

Η μεταφορική υπηρεσία του Λονδίνου τόνισε ότι ο υπόγειος σταθμός του μετρό Σεν Πάνκρας έκλεισε “καθώς διεξάγονται έρευνες για ένα συναγερμό φωτιάς”, αλλά τα τρένα συνεχίζουν να διέρχονται από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Ο Τόνι Κόνελι, δημοσιογράφος του ιρλανδικού τηλεοπτικού δικτύου RTE, με ανάρτηση στο twitter ανέφερε νωρίτερα ότι απομακρύνθηκε από τον σιδηροδρομικό σταθμό του Σεν Πάνκρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:24