ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:32
MENU CLOSE

Το νέο Μουσείο Γουλανδρή στο Παγκράτι ανοίγει τις πύλες του τον Οκτώβριο

07.03.2019 08:08

 

Στο κτίριο 11 ορόφων, επιφάνειας 7.250 τ.μ., θα εκτεθούν έργα τέχνης μεγάλων ονομάτων της νεότερης και σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτοπορίας: Σεζάν, Βαν Γκογκ, Γκογκέν, Μονέ, Ντεγκά, Ροντέν, Τουλούζ Λοτρέκ, Πικάσσο, Μπονάρ, Μπρακ, Λεζέ, Μπαλτύς κ.ά, καθώς και έργα διακεκριμένων ονομάτων της ελληνικής πρωτοποριακής ζωγραφικής: Παρθένης, Μπουζιάνης, Βασιλείου, Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Τσαρούχης, Μόραλης, Τέτσης κ.ά. Επίσης, θα φιλοξενούνται περιοδικές εκθέσεις, Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, ενταγμένων στην εκθεσιακή πολιτική με την οποία το Ίδρυμα δραστηριοποιείται τα τελευταία 35 χρόνια. Στους υπόλοιπους χώρους θα λειτουργήσουν το πωλητήριο και το καφέ εστιατόριο του μουσείου, βιβλιοθήκη τέχνης, παιδικό εργαστήριο, καθώς και ένα σύγχρονων προδιαγραφών αμφιθέατρο, 190 θέσεων.

«Δίπλα στο Καλλιμάρμαρο, μέσα στον πολιτιστικό άξονα που περικλείει όλα τα μεγάλα μουσειακά ιδρύματα της Αθήνας, το μουσείο θα γνωστοποιήσει την παρουσία του με μια σειρά εκδηλώσεων που θα σηματοδοτήσουν τη νέα αρχή. Θα περιέχει πρωτοποριακές δράσεις, σύγχρονες μουσειακές εφαρμογές, μεγάλο εκπαιδευτικό πρόγραμμα» τονίζει η πρόεδρος του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, Φλωρέτ Καραδόντη. Επίσης, το έργο περιλαμβάνει την αναμόρφωση και τη μελλοντική συντήρηση της πλατείας του Αγίου Σπυρίδωνα που το Ίδρυμα κάνει δωρεά στον δήμο Αθηναίων.

Ένα κτίριο «ανοιχτό σε όλους, μικρούς, μεγάλους, πλούσιους, φτωχούς, μυημένους, αμύητους, που θα έρθουν να αναζητήσουν κάτι και φεύγοντας θα πράξουμε το παν αυτός που θα περάσει το κατώφλι του μουσείου να φύγει γεμάτος» χαρακτηρίζει το νέο μουσείο ο Κυριάκος Κουτσομάλλης.

Όσο για το Μουσείο Γουλανδρή Σύγχρονης Τέχνης στην ‘Ανδρο, η φετινή έκθεση είναι αφιερωμένη στον Ντίκο Βυζάντιο, τον διακεκριμένο ζωγράφο της διασποράς. Την έκθεση επιμελείται ο διευθυντής του Μουσείου της Ανδρου, Κυριάκος Κουτσομάλλης. Τα εγκαίνια της έκθεσης στην ‘Ανδρο θα γίνουν στις 30 Ιουνίου και θα περιλαμβάνει τρεις κύκλους, την αφαιρετική περίοδο, την περίοδο των μαυρόασπρων σχεδίων και την περίοδο των ανθρωποκεντρικών συνθέσεων του Βυζάντιου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 23:13
Exit mobile version