ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 21:36
MENU CLOSE

Πόλεμος ΝΔ-υπ. Υγείας για τις τιμές των γενόσημων

08.03.2019 19:10
 
«Η κυβέρνηση μετά την αύξηση των τιμών των φαρμάκων και το δώρο εκατοντάδων εκατομμυρίων που έκανε στις πολυεθνικές, αυξάνει τώρα και τις τιμές των γενοσήμων κατά 10%», αναφέρει σε δήλωσή του ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιάννης Μαστρογεωργίου.
 
«Επιβαρύνει έτσι και τους ασθενείς καθώς αυξάνει τη δική τους συμμετοχή. Το κόμμα που ισχυρίζεται ότι πολεμά τα μεγάλα συμφέροντα, επιβεβαιώνεται καθημερινά ότι είναι ο πιο πρόθυμος υπηρέτης τους και μάλιστα σε βάρος των ασθενέστερων πολιτών», προσθέτει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ.
 
Απαντώντας στη ΝΔ, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σημείωσε ότι «από τη χυδαιότητα για “δώρο” στις πολυεθνικές, στο θρασύτατο ψέμα για αυξήσεις στα γενόσημα λόγω νομοτεχνικής βελτίωσης και για νέο “δώρο”’ στην εγχώρια φαρμακοβιομηχανία. Ο ΣΥΡΙΖΑ προστάτης του κεφαλαίου και η ΝΔ απηνής διώκτης της φαρμακοβιομηχανίας! Το θέμα θα ήταν φαιδρό αν δεν αφορούσε την πρόσβαση των ασθενών της χώρας μας στα αναγκαία φάρμακα. Μια ανεύθυνη δημαγωγική και ανυπόληπτη αντιπολίτευση που παίζει μικροπολιτικά παιχνίδια με ευαίσθητα ζητήματα δημόσια υγείας.