ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 17:29
MENU CLOSE

Η Καρδίτσα «πρωτεύουσα» του θεάτρου για μια εβδομάδα…

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2064
14-5-2019
16.03.2019 04:00

 

Όλα έτοιμα λοιπόν για το 35ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας, που διοργανώνει από σήμερα έως τις 23 Μαρτίου η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του νομού υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, τον Δήμο Καρδίτσας, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Καρδίτσας και τη συμπαράσταση της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων.

Η κριτική επιτροπή: Το δύσκολο έργο της αξιολόγησης των διαγωνιζόμενων θιάσων θα αναλάβουν οι Γιώργος Χριστοδούλου, θεατρικός συγγραφέας, Γιάννης Μόρτζος, ηθοποιός, σκηνοθέτης, Τζόυς Μιχαηλίδου, ηθοποιός, χορογράφος, Κωστής Ζευγαδέλης, μουσικοσυνθέτης, και Χριστίνα Κωστέα, σκηνογράφος – ενδυματολόγος.

Το πρόγραμμα

Πέμπτη 14 Μαρτίου: Τελετή έναρξης – Μουσική παράσταση με τον Βασίλη Λέκκα.

Παρασκευή 15 Μαρτίου: Θεατρική Σκηνή Βαρνάβα Δημοτικού Θεάτρου Μαραθώνα με το έργο «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη.

Σάββατο 16 Μαρτίου: Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Μυλοποτάμου με το έργο «Η ποντικοπαγίδα» της Αγκάθα Κρίστι.

Κυριακή 17 Μαρτίου: Ελληνικό Θεατρικό Εργαστήρι Βρυξελλών με το έργο «Γάμος άνευ νύμφης» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή.

Δευτέρα 18 Μαρτίου: Κεντρική Σκηνή Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου Απόλλων με το έργο «Μάνα, μητέρα, μαμά» του Γιώργου Διαλεγμένου και τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό, συνθέτη και μουσικό Γιάννη Ζουγανέλη.

Τρίτη 19 Μαρτίου: Θεατρική Σκηνή Ηρακλείου Κρήτης με το έργο «Η αγάπη άργησε μια μέρα» της Λιλής Ζωγράφου.

Τετάρτη 20 Μαρτίου: Θεατρική Ομάδα «Φύρδην Μίγδην» Συλλόγου Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας με το έργο «Η επιστροφή της Κ.Τ.» του Ντύρενματ.

Πέμπτη 21 Μαρτίου: Ομάδα Τέχνης «βορείως» Ιωαννίνων με το έργο «…δι’ αυτόν τον προορισμόν…» του Γιάννη Σεντελέ.

Παρασκευή 22 Μαρτίου: Θεατρική Ομάδα Δήμου Ήλιδας «ερασιΤΕΧΝΕΣ» με το έργο «Ράφτης Κυριών» του Φεϋντώ και τιμητικό αφιέρωμα στον ηθοποιό και συγγραφέα Κων. Τζούμα.

Σάββατο 23 Μαρτίου, 8.30 μ.μ.: Απονομή βραβείων – Τελετή Λήξης και πρόγραμμα με το Σύνολο Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας και τιμώμενο πρόσωπο τη συνθέτρια Ευανθία Ρεμπούτσικα.

Όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 8.30 μ.μ. και τις παρουσιάζει η Ρίτσα Τσικρίκα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 17:28
Exit mobile version