ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:11
MENU CLOSE

Ξενογιαννακοπούλου: Ειδική άδεια και μειωμένο ωράριο και στους δύο γονείς-δημοσίους υπαλλήλους παιδιών με αναπηρία

01.04.2019 13:08

 

Σύμφωνα με τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, υπάλληλοι με τέκνο, που πάσχει από νόσημα το οποίο απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας, δικαιούνται ειδική άδεια με αποδοχές έως 22 εργάσιμες ημέρες το χρόνο. Ίδια άδεια χορηγείται και σε υπαλλήλους που έχουν τέκνα που πάσχουν από βαριά νοητική στέρηση ή σύνδρομο Down.

Προβλέπεται, επίσης, μείωση του ωραρίου εργασίας κατά μία ώρα την ημέρα σε δημοσίους υπαλλήλους που έχουν παιδιά με πνευματική, ψυχική ή σωματική αναπηρία σε ποσοστό 67% και άνω ή παιδιά έως 15 ετών, που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη ινσουλινοεξαρτώμενο ή τύπου 1 με ποσοστό αναπηρίας 50%.

Η κ. Ξενογιαννακοπούλου αποδέχτηκε αίτημα της ΕΣΑμεΑ για τη συγκρότηση κοινής ομάδας εργασίας υπουργείου-ΕΣΑμεΑ για θέματα κοινωνικής ένταξης και εργασίας των ατόμων με αναπηρία.

«Στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης είναι η στήριξη των δικαιωμάτων των ΑμεΑ και η ισότιμη πρόσβασή τους στην εργασία και στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα», προσθέτοντας πως «αυτό είναι ζήτημα δημοκρατικής ισοτιμίας και κοινωνικής διάστασης της Δημόσιας Διοίκησης», τόνισε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 12:03
Exit mobile version