search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 02:36
MENU CLOSE

Κρήτη: Διευθυντής Γυμνασίου βάζει stop στη χρήση «έξυπνων» κινητών στο σχολείο – Το μήνυμά στους γονείς

19.03.2024 22:24
sxoleio_taxi_0502_1460-820_new

Διευθυντής Γυμνασίου στο Ηράκλειο της Κρήτης αποφάσισε να βάλει ένα stop στην… κατάχρηση των smartphones κινητών από τους μαθητές απαγορεύοντας τη χρήση τους στο σχολείο. Τι παρατήρησε στην συμπεριφορά των παιδιών και ποιο το μήνυμα που έστειλε στους γονείς και τους κηδεμόνες τους.

Συγκεκριμένα ο Διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου, παρατήρησε σε αρκετούς μαθητές μεγάλη εξάρτηση από τα κινητά, η οποία εκδηλώνεται με αδυναμία συγκέντρωσης στο μάθημα, άρνηση να παραδώσουν τη συσκευή όταν πιαστούν από τον καθηγητή να τη χρησιμοποιούν, χρήση της συσκευής για άσκηση ψυχολογικής βίας σε συμμαθητή τους μέσα από τις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης και καταγραφή και ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα αστείων ή βίαιων συμπεριφορών για την διασκέδασή τους, όπως αναφέρει το cretalive.gr.

Για αυτό κάλεσε γονείς και κηδεμόνες να συνεργαστούν με τη Διεύθυνση «βάζοντας το όριο που χρειάζονται τα παιδιά κι εφαρμόζοντας τη νομοθεσία που προβλέπει ρητά την απαγόρευση της χρήσης των έξυπνων κινητών συσκευών κατά τη διάρκεια των ωρών που βρίσκονται στο σχολείο».

Η πρόταση του Διευθυντή

Ο Διευθυντής πρότεινε στους γονείς να προμηθεύσουν τα παιδιά τους με χαμηλού κόστους κινητές συσκευές που επιτρέπουν μόνο τηλεφωνικές κλήσεις και μηνύματα SMS, χωρίς δυνατότητα σύνδεσης στο διαδίκτυο και τονίζει ότι αυτά θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα και μέσα στην τσάντα τους. Παράλληλα τους κάλεσε να μην αφήνουν τα παιδιά τους να μεταφέρουν στο σχολείο συσκευές μεγάλης αξίας, οι οποίες μπορεί να χαθούν ή να αποτελέσουν στόχο για την κλοπή τους ακόμα και έξω από το σχολείο.

Το μήνυμα για όσους δεν συμμορφωθούν με τον κανονισμό είναι «αν σε κάποιον μαθητή ή μαθήτρια βρεθεί έξυπνο κινητό τηλέφωνο σε εμφανές σημείο, η συσκευή θα παραμένει στη διεύθυνση του σχολείου, θα ειδοποιούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες του, και θα λαμβάνονται όλα τα παιδαγωγικά και πειθαρχικά μέτρα που προβλέπονται από τη νομοθεσία».

Η επιστολή του Διευθυντή στους γονείς και κηδεμόνες με την οποία ενημερώνει για την απόφασή του

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την 25η Μαρτίου – Με ανοιξιάτικες θερμοκρασίες το τριήμερο

Ένωση Διοικητικών Δικαστών – Τέμπη: Δύο μέλη διαχωρίζουν τη θέση τους από τον πρόεδρο για την «απάντηση» στην Ευρωπαία εισαγγελέα

Ηγουμενίτσα: Προφυλακίστηκαν ο αρχιφύλακας και ο συνεργός του που μετέφεραν 102,5 κιλά χασίς με αυτοκίνητο της Αστυνομίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06