search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 07:06
MENU CLOSE

Ένωση Διοικητικών Δικαστών – Τέμπη: Δύο μέλη διαχωρίζουν τη θέση τους από τον πρόεδρο για την «απάντηση» στην Ευρωπαία εισαγγελέα

19.03.2024 21:18
tempi4-new

Δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών διαχωρίζουν τη θέση τους από την απάντηση του προέδρου, Παναγιώτη Δανιά, προς την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κοβέσι, και τα όσα υποστήριξε για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Ευρωπαία εισαγγελέας για τα Τέμπη είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στλέλοντας ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι «μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια». Μετά από αυτό κ. Δανιάς κάλεσε την Ευρωπαία Εισαγγελέα «να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά». Τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών σε κοινή δήλωσή τους θέλησαν να διαχωρίσουν τη θέση τους από αυτή του κ. Δάνια.

Όπως επισημαίνουν «η δήλωση αυτή, απαξιωτική για την απώλεια των συγγενών των θυμάτων, δεν απηχεί τη θέση των διοικητικών δικαστών, που στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για πλήρη διελεύκανση του εγκλήματος και απόδοση όλων των ευθυνών που προκύπτουν».

Αναλυτικά η δήλωσή τους:

«Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών Βασίλης Φαϊτάς και Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα δηλώνουμε ότι η δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου της Ένωσης Παναγιώτη Δανιά κατά της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λάουρα Κοβέσι, σχετικά με τη διερεύνηση των αιτιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών, δεν εξυπηρετεί την υπόθεση της αναζήτησης της αλήθειας, σε μια περίοδο που οι συγγενείς των θυμάτων καταγγέλλουν παραβιάσεις του κράτους δικαίου και συγκαλύψεις. Η δήλωση αυτή, απαξιωτική για την απώλεια των συγγενών των θυμάτων, δεν απηχεί τη θέση των διοικητικών δικαστών, που στηρίζουμε το δίκαιο αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για πλήρη διελεύκανση του εγκλήματος και απόδοση όλων των ευθυνών που προκύπτουν.

Βασίλης Φαϊτάς, Εφέτης ΔΔ

Βανέσσα-Παναγιώτα Ντέγκα, Πρόεδρος Πρωτοδικών ΔΔ»

Η δήλωση Δανιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δανιάς κάλεσε την Ευρωπαία Εισαγγελέα «να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Δικαστές και Εισαγγελείς στις Χώρες-Μέλη, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλουν την θεσμική αυτονομία των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης».

Αναλυτικά όσα υποστήριξε:

Noμίζω ότι η Ευρωπαία Εισαγγελέας υπερβαίνει κατά πολύ τις αρμοδιότητές της, όταν μας λέει ότι πρέπει να αλλάξουμε το νόμο περί ευθύνης Υπουργών (!!), ή και το Σύνταγμα (!!!), ώστε να μπορεί, δήθεν, να κάνει ανενόχλητη την έρευνά της. Θα της συνιστούσα, λοιπόν, να κάνει τη δουλειά της αθόρυβα και μεθοδικά, όπως κάνουν οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ Δικαστές και Εισαγγελείς στις Χώρες-Μέλη, χωρίς βαρύγδουπες δηλώσεις που προσβάλλουν την θεσμική αυτονομία των Κρατών Μελών της Ε.Ε. και την καθιστούν μέρος του προβλήματος, αντί της λύσης. Και δεν την εμποδίζει, βέβαια, η ασυλία των Υπουργών να ζητήσει έγγραφα (το σημαντικότερο), μαρτυρίες από μέλη Διοικήσεων κλπ., και στοιχεία από οποιαδήποτε πηγή της είναι χρήσιμα για την εργασία της.

Διαβάστε επίσης:

Ηγουμενίτσα: Προφυλακίστηκαν ο αρχιφύλακας και ο συνεργός του που μετέφεραν 102,5 κιλά χασίς με αυτοκίνητο της Αστυνομίας

Αράχωβα: «Ήξερα ότι η αλήθεια θα λάμψει» λέει η κτηνίατρος που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ

Κολωνός: Ξεσπά η αδερφή της 12χρονης μετά την εισαγγελική πρόταση για τον Μίχο – «Την βίαζε το τέρας και δηλώνει ερωτευμένος»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15