ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:32
MENU CLOSE

Ουκρανικό κανάλι: Θα μηνύσουμε τον Ποροσένκο – Ήρθε απρόσκλητος

12.04.2019 15:35

 

“Εισβάλατε αδιάντροπα (σ.σ. στο στούντιο) ενώ βιντεοσκοπούσαμε, σε μια ιδιωτική εταιρεία, χωρίς πρόσκληση, χρησιμοποιώντας τη θέση σας ως αρχηγός του κράτους” ανέφερε ο Αλεξάντρ Τκατσένκο, υψηλόβαθμο διοικητικό στέλεχος του καναλιού 1+1, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την υπόθεση.

Ο αντίπαλος του Ποροσένκο σε αυτές τις εκλογές, ο ηθοποιός Βολοντιμίρ Ζελένσκι, πρωταγωνιστεί στο δημοφιλές σίριαλ “Υπηρέτης του λαού” που προβάλλεται από το κανάλι 1+1. Ο Ζελένσκι, που δεν έχει καμία πολιτική εμπειρία –εκτός από τον ρόλο του στο σίριαλ, καθώς υποδύεται έναν πρόεδρο– αυτοπροβάλλεται ως μια εναλλακτική λύση σε ένα κατεστημένο διαβρωμένο από τη διαφθορά.

Ο δεύτερος γύρος των εκλογών θα διεξαχθεί στις 21 Απριλίου και οι δημοσκοπήσεις δίνουν σημαντικό προβάδισμα στον Ζελένσκι.

Στην ανακοίνωσή του ο Τκατσένκο ανέφερε ότι ο Ποροσένκο δήλωσε ότι πήγε στο στούντιο για να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ στο τοκ-σόου “Δικαίωμα στην εξουσία”. Εμφανίστηκε τελικά πίσω από ένα μικρόφωνο. Το κανάλι επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ζελένσκι, ο οποίος δήλωσε ότι βρισκόταν στο Παρίσι για προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, εξηγώντας ότι ο Ποροσένκο το γνώριζε αφού και αυτός επρόκειτο να γίνει δεκτός σήμερα στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Για την εισβολή στο στούντιο “σας αξίζει να σας μηνύσουμε”, πρόσθεσε ο Τκατσένκο, προειδοποιώντας τον Ποροσένκο ότι το κανάλι θα κινηθεί δικαστικά την Δευτέρα.

Στο σίριαλ “Υπηρέτης του λαού” ο Ζελένσκι παίζει έναν καθηγητή ιστορίας ο οποίος καταφέρνει να εκλεγεί πρόεδρος, προς έκπληξη όλων. Στην πραγματικότητα, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία με ένα σύντομο βίντεο που προβλήθηκε από το κανάλι 1+1 την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ακριβώς πριν από τα μεσάνυχτα, την ώρα που οι θεατές περίμεναν να δουν στις οθόνες τους το καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Ποροσένκο.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05
Exit mobile version