ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:13
MENU CLOSE

Καλαμάρι τηγανιτό με ταραμοσαλάτα

21.04.2019 12:01

ΥΛΙΚΑ

  • 6 μεγάλα καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 3 εκ.
  • 180 γρ σκληρό αλεύρι
  • 180 γρ καλαμποκάλευρο
  • 90 γρ σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
  • 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, ξερό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για το πανάρισμα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο.
  2. Ρίχνουμε τα καλαμάρι στο μείγμα που έχουμε φτιάξει για το πανάρισμα και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα παναρισμένα καλαμάρια μέσα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  3. Γενικά, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος αποφεύγουμε να κουνάμε το τηγάνι. Έτσι τα καλαμάρια αναπτύσσουν μια ωραία κρούστα και δε διαλύονται.
  4. Μόλις είναι έτοιμα τα καλαμάρια, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  5. Σερβίρουμε με ταραμοσαλάτα και λεμόνι.

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 16:07
Exit mobile version