ΥΛΙΚΑ
- 6 μεγάλα καλαμάρια, καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 3 εκ.
- 180 γρ σκληρό αλεύρι
- 180 γρ καλαμποκάλευρο
- 90 γρ σιμιγδάλι, ψιλό
- 1 κ.σ. εστραγκόν, ξερό
- 1 κ.σ. σκόνη μουστάρδας
- 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για το πανάρισμα: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε ηλιέλαιο.
- Ρίχνουμε τα καλαμάρι στο μείγμα που έχουμε φτιάξει για το πανάρισμα και μόλις κάψει το λάδι, ρίχνουμε τα παναρισμένα καλαμάρια μέσα και τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Γενικά, κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος αποφεύγουμε να κουνάμε το τηγάνι. Έτσι τα καλαμάρια αναπτύσσουν μια ωραία κρούστα και δε διαλύονται.
- Μόλις είναι έτοιμα τα καλαμάρια, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με ταραμοσαλάτα και λεμόνι.
Πηγή: giorgostsoulis.com