Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Στην υπογραφή διμερών συμφωνιών για την υλοποίηση έργων μεταφορικών υποδομών, με έμφαση στο σιδηροδρομικό τμήμα του Πανευρωπαϊκού Διαδρόμου 10, ο οποίος θα συνδέει την κεντρική Ευρώπη με την Ελλάδα, προχώρησαν τα μέλη της σερβικής αντιπροσωπείας που συνοδεύουν τον Σέρβο Πρόεδρο, Αλεξάνταρ Βούτσιτς στην επίσκεψη που πραγματοποιεί στο Πεκίνο, όπως αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ειδησεογραφικό πρακτορείο “Tanjug”.
Η συμφωνία για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών τμημάτων του πανευρωπαϊκού διαδρόμου 10 στο έδαφος της Σερβίας είναι από τις πιο σημαντικές που υπεγράφησαν από την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, Ζόρανα Μιχαΐλοβιτς.
Η ίδια υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, το οποίο θέτει τις βάσεις για τη σύσταση ομάδας εργασίας για την επενδυτική συνεργασία των δύο χωρών, καθώς και ένα υπόμνημα με την εταιρεία “Power Construction Corporation of China Ltd” για την ανάπτυξη συνεργασίας για το έργο του Μετρό του Βελιγραδίου.
Η αξία των έργων υποδομών μεταφορών που προβλέπονται από τη συνεργασία των δύο χωρών (Σερβίας – Κίνας) εκτιμάται περίπου στα 7,5 δισεκατομμύρια ευρώ.
ΑΠΕ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.