ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 02:44
MENU CLOSE

Πυρά Τσακαλώτου κατά ΝΔ: Μου θυμίζει το μυθιστόρημα με τον Ροβινσώνα Κρούσο

03.05.2019 12:23
 
Την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που έδωσε στα Ιωάννινα.
 
Ο κ. Τσακαλώτος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «δεν περιμένω ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές. Θεωρώ πως τα πράγματα θα πάνε καλά. Επισκέφτηκα την Πρέβεζα, τον Λούρο, χθες βράδυ μίλησα στα Ιωάννινα και η αποδοχή του κόσμου δεν έχει καμία σχέση με αυτό που περιγράφουν οι εφημερίδες. Βεβαίως υπάρχει προβληματισμός θέλουν να συζητούν, αλλά αυτή η απομόνωση που περιγράφουν τα κανάλια δεν υπάρχουν».
 
Μάλιστα, «κάρφωσε» την αξιωματική αντιπολίτευση χρησιμοποιώντας μια… λόγοτεχνική παρομοίωση: «Η ΝΔ μου θυμίζει το μυθιστόρημα με τον Ροβινσώνα Κρούσο, όταν βλέπει τις δημοσκοπήσεις και θεωρεί ότι θα πάει σφαίρα: Όταν είναι μόνος του και απελπισμένος γυρνά γύρω-γύρω το νησί, να δει αν υπάρχει άνθρωπος και βλέπει τις πατημασιές, θεωρεί πως υπάρχει κάποιος, μόνο που τα πατήματα είναι τα δικά του».
 
Ο ΥΠΟΙΚ προσέθεσε ότι η κυβέρνηση έχει στρατηγική και σχέδιο και δεν στηρίζει την πολιτική της, σε αόριστες υποσχέσεις. Ειδικότερα τόνισε ότι «άλλο να υπόσχεσαι και άλλο να υπόσχεσαι πάνω σε ένα σχέδιο τεκμηριωμένο και κατανοητό και στους μέσα και στους έξω. Όταν η μια πλευρά υπόσχεται, χωρίς να μας λέει από πού θα έρθουν τα χρήματα, και η άλλη υπόσχεται στη βάση του τι θα γίνει, ποιες είναι οι προτεραιότητές της, στις κοινωνικές παροχές, στη φορολογία αλλά και στον αναπτυξιακό τομέα».