ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:58
MENU CLOSE

«Κερκόπορτα» εντοπίστηκε στο WhatsApp: Προσοχή στις «περίεργες» κλήσεις

14.05.2019 15:24
 
Συναγερμός έχει σημαίνει στους χρήστες του WhatsApp, της δημοφιλούς εφαρμογής μηνυμάτων, καθώς η εταιρεία παραδέχθηκε ότι εντοπίστηκε κενό ασφαλείας το οποίο επηρεάζει όλες τις εκδοχές της εφαρμογής.
 
Συγκεκριμένα, η WhatsApp η οποία ανήκει στο Facebook ανέφερε ότι το κενό ασφαλείας αφορά και τα iPhone και τα κινητά Android και ότι μέσω αυτής μπορεί να εγκατασταθεί στις συσκευές κακόβουλο λογισμικό.
 
Η εταιρεία κάλεσε τους χρήστες να αναβαθμίσουν την εφαρμογή και το λειτουργικό σύστημα του κινητού τους, προειδοποιώντας ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα τους.
 
Η εφαρμογή του WhatsApp έχει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια χρήστες, ενώ σύμφωνα με τους Financial Times το κενό ασφαλείας στην εφαρμογή επιτρέπει την εγκατάσταση λογισμικού παρακολούθησης στα κινητά.
 
Μάλιστα, η μετάδοση του κακόβουλου λογισμικού μπορούσε να γίνει μέσω απλής τηλεφωνικής κλήσης χρησιμοποιόντας το WhatsApp, χωρίς ο χρήστης να απαντήσει καν στην κλήση.
 
Τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, καθώς η εφημερίδα ανέφερε ότι το κακόβουλο λογισμικό είχε δημιουργηθεί από ισραηλινή εταιρεία που ειδικεύεται στην κυβερνοπαρακολούθηση.
 
Η εταιρεία ανέφερε ότι ερευνά το ενδεχόμενο το λογισμικό της να έχει χρησιμοποιηθεί από μη νόμιμους χρήστες.
 
Πηγή: USA Today
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 14:58
Exit mobile version