search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:36
MENU CLOSE

Στα βήματα του Μασκ και ο Ζάκερμπεργκ: Η Meta ετοιμάζει μαζικές απολύσεις σε Facebook – Instagram

07.11.2022 13:44
meta_zuckerberg0711_new

Η μητρική εταιρία του Facebook, Meta θα είναι η τελευταία στη σειρά των εταιριών υψηλής τεχνολογίας που θα προχωρήσει σε απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων της, όπως γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές που γνωρίζουν το εταιρικό παρασκήνιο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι απολύσεις θα επηρεάσουν «πολλές χιλιάδες» εργαζόμενους στη Meta και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 9 του μήνα.

Στις 30 Σεπτεμβρίου ο αριθμός των εργαζόμενων στη Meta ανερχόταν σε 87.000 άτομα σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις πλατφόρμες της, μεταξύ των οποίων είναι το Facebook,το Instagram και το Whatsapp.

Ανακοινώνοντας τα απογοητευτικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου ο CEO της εταιρίας, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους δεν θα αυξηθεί το προσωπικό, αλλά μάλλον θα μειωθεί.

Η προαναγγελία απολύσεων στη Meta ακολουθεί την πολιτική της μείωσης προσωπικού που ακολουθούν και άλλες εταιρίες του κλάδου της υψηλής τεχνολογίας.

Την περασμένη εβδομάδα οι εταιρίες της Σίλικον Βάλεϊ Stripe και Lyft ανακοίνωσαν μεγάλα προγράμματα απολύσεων, ενώ και η Amazon γνωστοποίησε ότι παγώνει τις προσλήψεις. Επίσης το Twitter, του οποίου η εξαγορά από τον Έλον Μασκ ολοκληρώθηκε πρόσφατα, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα την απόλυση 7.500 υπαλλήλων του.

Οι πλατφόρμες που εξαρτώνται από τα διαφημιστικά πακέτα, όπως το Facebook και η Google, έχουν υποστεί μεγάλες απώλειες εσόδων καθώς οι διαφημιζόμενοι μειώνουν τις διαφημιστικές δαπάνες στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον πληθωρισμό και την αύξηση των επιτοκίων.

Η Meta είδε μείωση κερδών στο τρίτο τρίμηνο κατά 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια, μείωση κατά 52% σε σχέση με τα ποσά της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Τα απογοητευτικά αποτελέσματα τριμήνου της Meta είχαν ως συνέπεια να πέσει κατά 25% η αξία της μετοχής της σε ένα 24ωρο και η χρηματιστηριακή αξία της εταιρίας το περασμένο χρόνο έπεσε στα 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πέραν των ανησυχιών για τη μείωση της κερδοφορίας και της χρηματιστηριακής αξίας, οι επενδυτές δείχνουν επιφυλακτικοί και για τα σχέδια του Μαρκ Ζάκερμπεργκ να ανακατευθύνει κεφάλαια στην ανάπτυξη του metaverse.

Διαβάστε επίσης:

Ουκρανία: Φόβοι για ολικό μπλακ άουτ στο Κίεβο – Κυλιόμενες διακοπές σε όλη την χώρα (Video)

Μασκ: «Θα αποκλείονται μόνιμα οι χρήστες που έχουν δημιουργήσει πλασματικά προφίλ στο Twitter»

Πανσέληνος και ολική έκλειψη Σελήνης την Τρίτη – Το… 2025 η επόμενη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 17:31