Συστατικά
- 3 καρότα
- 1 πιπεριά κόκκινη
- 3 κρεμμύδια φρέσκα
- 2 στικ σέλερι
- 1 σκ. σκόρδο
- 10 γρ. τζίντζερ
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 500 γρ. φακές βρασμένες
- 15 ντοματίνια
- ¼ ματσάκι δυόσμο
- ¼ ματσάκι βασιλικό
- 1 κ.σ. θυμάρι
Για τις μελιτζάνες
- 2 μελιτζάνες
- 1 σκ. σκόρδο
- 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Για τη σύνθεση
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε τα καρότα και την πιπεριά σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και το σέλερι και τα βάζουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ τριμμένα, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε τις φακές, τα ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό σε μεγάλα κομμάτια και βάζουμε τα ¾ στο μπολ. Προσθέτουμε και το θυμάρι
Για τις μελιτζάνες
- Βάζουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες πάνω στη φωτιά για 10-15 λεπτά και τις γυρνάμε κάθε 2-3 λεπτά ώστε να πάρουν καπνιστή γεύση.
- Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
- Τρίβουμε πάνω στη σάρκα της μελιτζάνας το σκόρδο και προσθέτουμε το βαλσάμικο, πιπέρι, αλάτι και το ελαιόλαδο. Βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα υπόλοιπα μυρωδικά, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.