ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 05:32
MENU CLOSE

Σαλάτα με φακές, μελιτζάνα και γιαούρτι

29.06.2019 11:04

 

Συστατικά

  • 3 καρότα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 2 στικ σέλερι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 10 γρ. τζίντζερ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2-3 κ.σ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γρ. φακές βρασμένες
  • 15 ντοματίνια
  • ¼ ματσάκι δυόσμο
  • ¼ ματσάκι βασιλικό
  • 1 κ.σ. θυμάρι

Για τις μελιτζάνες

  • 2 μελιτζάνες
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.γ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση

  • 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Κόβουμε τα καρότα και την πιπεριά σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Ψιλοκόβουμε το πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμύδια και το σέλερι και τα βάζουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ τριμμένα, το ξύσμα από το λεμόνι, το βαλσάμικο, αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε τις φακές, τα ντοματίνια κομμένα σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τον δυόσμο και τον βασιλικό σε μεγάλα κομμάτια και βάζουμε τα ¾ στο μπολ. Προσθέτουμε και το θυμάρι

Για τις μελιτζάνες

  • Βάζουμε τις μελιτζάνες ολόκληρες πάνω στη φωτιά για 10-15 λεπτά και τις γυρνάμε κάθε 2-3 λεπτά ώστε να πάρουν καπνιστή γεύση.
  • Αφαιρούμε τις μελιτζάνες από τη φωτιά και τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
  • Με ένα κουτάλι βγάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κομμάτια.
  • Τρίβουμε πάνω στη σάρκα της μελιτζάνας το σκόρδο και προσθέτουμε το βαλσάμικο, πιπέρι, αλάτι και το ελαιόλαδο. Βάζουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα υπόλοιπα μυρωδικά, ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04
Exit mobile version