ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:29
MENU CLOSE

Φέτα σε φύλλο

06.07.2019 08:48

 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ. φέτα, κομμένη σε 5 ίσες φέτες
  • 5 φύλλα κρούστας
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα:

  • Μέλι
  • Σουσάμι
  • Παπαρουνόσπορος

Προετοιμασία και εκτέλεση

1. Απλώνουμε στον πάγκο εργασίας τα φύλλα με τη μικρότερη πλευρά να κοιτάει προς τα εμάς.

2. Τοποθετούμε ένα κομμάτι φέτα στη μέση του κάτω μέρους του πρώτου φύλλου, διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε, ρολάροντας το φύλλο, σχηματίζοντα έτσι ένα φάκελο. Για να κλείσει πιο εύκολα το πάνω μέρος τα βρέχουμε ελαφρώς με νερό. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.

3. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα 4 υπόλοιπα φύλλα.

4. Βάζουμε ένα βαθύ κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Τηγανίζουμε τα σαγανάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και η θερμοκρασία να έχει περάσει στη φέτα.

5. Μόλις είναι έτοιμα τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

6. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με σουσάμι, παπαρουνόσπορο και μέλι.

Πηγή: giorgostsoulis.com

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:15
Exit mobile version