ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:47
MENU CLOSE

ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ: Όχι σε πώληση υδροηλεκτρικών μονάδων - Πιθανή αύξηση τιμολογίων

18.07.2019 05:25

 

«Είναι εγκληματικό να μπουν τα “νερά” στην ιδιωτικοποίηση… Δεν χρειάζεται να πωληθεί η ΔΕΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Αδαμίδης, δηλώνοντας πως στον αγώνα αυτό η ΓΕΝΟΠ θα έχει την κοινωνία μαζί της. 

«Υπάρχουν προβλήματα, υπάρχουν ζημιές και τεράστια πόσα από ανείσπρακτα χρέη, άλλα δεν είναι μια επιχείρηση που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού» επέμεινε ο κ. Αδαμίδης. Δεν απέκλεισε πάντως το ενδεχόμενο το επόμενο χρονικό διάστημα να αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ζήτησε να φύγουν οι στρεβλώσεις και οι ρυθμίσεις υπέρ τρίτων που επιβαρύνουν την επιχείρηση, ενώ δήλωσε ότι η μείωση του πελατολογίου κατά 50% από την προηγούμενη κυβέρνηση ήταν βλαπτική.

«Οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ είναι βλαπτικές κάτω του κόστους πουλάει την παραγωγή ρεύματος στους ανταγωνιστές της η ΔΕΗ, και μετά το ξαναγοράζει» σημείωσε. 

Σχολιάζοντας εξάλλου την πρόσφατη επισήμανση του αρμοδίου υπουργού Κωστή Χατζηδάκη στον ΣΚΑΪ ότι η ΔΕΗ δεν έχει λεφτά για να δώσει στη θυγατρική της το ΔΕΔΔΗΕ να αγοράσει κολώνες ο κ. Αδαμιδης υποστήριξε ότι η ΔΕΗ δεν προχώρησε στην αγορά γιατί οι προμηθευτές δεν έφτιαξαν αξιόπιστες κολώνες. «Οι κολώνες που ήθελαν να πασάρουν ήταν σάπιες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 02:31
Exit mobile version