ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:37
MENU CLOSE

Στο ίδρυμα καινοτομίας Brainport του Αϊντχόβεν ο Κ. Μητσοτάκης - Η ατζέντα της συνάντησης με Ρούτε

03.09.2019 09:19

 

Τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, ο οποίος στη συνέχεια τον ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του Πανεπιστημίου και ακολούθησε ξενάγηση του κ. Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις.

Κατά την άφιξή του, ο Έλληνας πρωθυπουργός συνάντησε έναν Έλληνα πρωτοετή φοιτητή, τον χαιρέτισε, είχε σύντομη συνομιλία μαζί του και του επεισήμανε ότι σπουδάζει σε καλό πανεπιστήμιο.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό οικοσύστημα καινοτομίας και τεχνολογικής ανάπτυξης που προωθεί τη σύνδεση της παραγωγής με την αγορά. Στόχος αυτής της πρωτοβουλίας από την πλευρά του κ. Μητσοτάκη είναι να αναπτυχθούν συνέργειες με την ολλανδική πλευρά και να εξεταστούν συμπράξεις στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας. Τα υπουργεία Εξωτερικών των δύο χωρών θα δημιουργήσουν μία γέφυρα για την παροχή τεχνικής βοήθειας και την αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών από ολλανδικής πλευράς, ούτως ώστε να στηριχθούν οι ελληνικές εταιρείες και τα ινστιτούτα, στην προσπάθειά τους να αποκτήσουν πρόσβαση στο διεθνές περιβάλλον και να αξιοποιηθούν το ταλέντο και οι δεξιότητες που υπάρχουν στη χώρα μας στους τομείς των νέων τεχνολογιών.

Η ατζέντα της συνάντησης Μητσοτάκη-Ρούτε 

Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη, οι μεταρρυθμίσεις και το μεταναστευτικό βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ολλανδό ομόλογό του, Μαρκ Ρούτε, στην Χάγη.

Είναι η τρίτη επίσκεψη του πρωθυπουργού σε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα μετά το Παρίσι και το Βερολίνο με την οποία επιδιώκει “να αλλάξει την εικόνα της χώρας”, περνώντας όπως χαρακτηριστικά ανέφερε συνεργάτης του από την “διπλωματία της επαιτείας στην διπλωματία της αξιοπιστίας”. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρωθυπουργός επρόκειτο να τονίσει ότι το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου απέδειξε ότι η χώρα μας μπορεί να απορρίψει την οικονομική καθήλωση, επιλέγοντας την ανάπτυξη και την πρόοδο. Στο μεταναστευτικό, ότι απαιτείται καλύτερη φύλαξη των συνόρων, αναθεώρηση της πολιτικής του ασύλου και πίεση στην Τουρκία για υλοποίηση της συμφωνίας για τους μετανάστες, αλλά και κοινή στάση των ευρωπαϊκών χωρών και συμμετοχή στα βάρη που συνεπάγεται η ελεύθερη διακίνηση και η Συμφωνία Σένγκεν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:32
Exit mobile version