ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:59
MENU CLOSE

Ντράγκι: Η Ελλάδα θα μπει στο QE αν συνεχίσει να σημειώνει πρόοδο

23.09.2019 16:53

 

«Είμαι πολύ σίγουρος ότι εάν τα πράγματα συνεχίσουν να κινούνται με αυτό τον τρόπο και η πρόοδος συνεχίσει να είναι σημαντική στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων, θα υπάρξουν προϋποθέσεις ώστε η Ελλάδα να μπορέσει να συμμετάσχει στο QE αλλά πρέπει να σημειωθεί πρόοδος, πρέπει να συνεχιστεί», ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Κύρτσου.

Για να συμμετάσχει η Ελλάδα σε πρόγραμμα αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πρέπει να πρώτα να αποκτήσει τουλάχιστον μία πιστοληπτική αξιολόγηση από μία από τις Moody’s, Fitch, S&P και DBRS και το χρέος της να θεωρείται από την ΕΚΤ ως βιώσιμο.

Αναφερόμενος στο ζήτημα με το πρωτογενές πλεόνασμα ο Μ. Ντράγκι τόνισε ότι είναι σημαντικό να διασφαλιστεί ότι διατηρούνται οι ευνοϊκές συνθήκες στις αγορές και ότι αυτό είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να λαμβάνει υπόψη ο προϋπολογισμός.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «σημαντική αν όχι εξαιρετική πρόοδος» τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα αναφορικά με τις μεταρρυθμίσεις, ωστόσο, επισήμανε πως πρέπει να διατηρηθεί η αξιοπιστία της χώρας.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 23:57
Exit mobile version