search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:08
MENU CLOSE

Κοιτάζει Ντογιάκο και βλέπει… Μάριο Ντράγκι το ΜέΡΑ25

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2264
12/01/2022
14.01.2023 15:34
ΜέΡΑ25 : Χωρίς τελειωμό οι παλινωδίες της κυβέρνησης με το lockdown - Media

Μια «σύνδεση» Ντογιάκου με τον… Μάριο Ντράγκι κάνει το ΜέΡΑ25 στην αντίδρασή του για την περιβόητη γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία χαρακτηρίζει «αδιανόητη παρέμβαση» και «εκτροπή».

Ειδικότερα στη δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης κατ’ αρχάς επισημαίνει ότι η γνωμοδότηση αυτή «επί της ουσίας απειλεί την αρμόδια ανεξάρτητη αρχή, να μην κάνει όσα είναι επιφορτισμένη εκ του Συντάγματος να κάνει», κάτι που «συνιστά αδιανόητη παρέμβαση και εκτροπή».

Ακολούθως εκτιμά με βάση και τις κυβερνητικές αντιδράσεις πως ο εισαγγελέας «εναρμονίζεται πλήρως με τη βούληση του επιτελικού παρακράτους των υποκλοπών της Μητσοτάκης Α.Ε.», τον χαρακτηρίζει δε «μακρύ χέρι του μητσοτακικού παρακράτους». Ως εκ τούτου, αναφέρει ο Μ. Κριθαρίδης, ήταν «απολύτως εύλογη» η έντονη αντίδραση του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρήστου Ράμμου, στον οποίο εκφράζει τηνστήριξη του κόμματος.

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως το ΜεΡΑ25 και το DiEM25 έχουν εμπεδώσει καλά πως «οπουδήποτε, όταν μια ισχυρή εξουσία θέλει να μείνει κάτι κρυφό, θα βρεθεί και μια πρόθυμη δικαστική οδός προστασίας των βρώμικων μυστικών της». Με αυτή την αναφορά παραπέμπει στην υπόθεση των capital controls του καλοκαιριού του 2015 (κάνοντας μια αναλογία με το αίτημα της Cosmote στον Ντογιάκο), για την οποία η πλευρά του MεΡΑ25 έχει προσφύγει στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια προκειμένου να λάβει γνώση «της γνωμοδότησης που έλαβε με χρήματα των φορολογουμένων από ιδιωτικό δικηγορικό γραφείο ο κ. Ντράγκι για να κλείσει τις τράπεζες το 2015».

Σύμφωνα με τον Μιχάλη Κριθαρίδη, «το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όχι μόνο απορρίπτει το σχετικό αίτημα, αλλά η ΕΚΤ να ζητάει επιπλέον και δικαστικά έξοδα περί τις 20.000 ευρώ ως SLAPP».

Διαβάστε επίσης:

Και στο ΠΑΣΟΚ ψάχνουν για εκπρόσωπο Τύπου

Δυτικές «προφητείες» για κατάρρευση της Ρωσίας

Προ πολλού κλειστοί οι λογαριασμοί με τον έκπτωτο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:07