ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 02:39
MENU CLOSE

Κομισιόν: Θετικό βήμα η συμφωνία της Μάλτας για την κατανομή μεταναστών

24.09.2019 14:51

 

Σύμφωνα με την ίδια, πρόκειται για ένα συμφωνημένο κείμενο με προσωρινό χαρακτήρα και με στόχο να είναι ευκολότερη η πρόβλεψη για το πού θα αποβιβάζονται οι μετανάστες που διασώζονται στη θάλασσα. «Δεν είναι ένα ευρωπαϊκό σύστημα, ωστόσο, η Επιτροπή είναι έτοιμη να υποστηρίξει τα κράτη-μέλη σε οικονομικό και επιχειρησιακό επίπεδο» εξήγησε η Ν. Μπερτό, ενώ κάλεσε και άλλα κράτη-μέλη να συμμετάσχουν, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα ότι η Επιτροπή έχει ως προτεραιότητα να βρεθούν «μακροχρόνιες λύσεις» στο πλαίσιο της αναθεώρησης της Συνθήκης του Δουβλίνου.

Ερωτηθείσα σχετικά και με την κατάσταση στην Ελλάδα, δεδομένου ότι η συμφωνία αφορά τις διασώσεις στην Κεντρική Μεσόγειο, η ίδια εκπρόσωπος ανέφερε ότι η Επιτροπή παρακολουθεί την κατάσταση σε όλα τα κράτη-μέλη και πως σε αυτή τη φάση δεν θεωρεί ότι υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη υποστήριξη στο ένα ή στο άλλο κράτος-μέλος.

Η συμφωνία και οι σχετικές λεπτομέρειες αναμένεται να συζητηθούν στη συνεδρίαση των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στις 8 Οκτωβρίου στο Λουξεμβούργο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15
Exit mobile version