ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:03
MENU CLOSE

ΠΝΠ για ζητήματα «επείγουσας φύσεως» του υπ. Παιδείας στο ν/σ του ΥΠΟΙΚ

05.11.2019 18:05

 

Μεταξύ άλλων, ρυθμίζεται το ζήτημα που αφορά τους φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Αλιείας-Υδατοκαλλιεργειών του Παραρτήματος Μουδανιών του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, οι οποίοι βρίσκονται στον «αέρα», μετά τη συγχώνευση με το ΑΠΘ.

Το υπουργείο αναφέρει, ειδικότερα: «Η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στη συγχώνευση τμημάτων χωρίς να έχει εκδοθεί η πράξη του Προέδρου του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας που προβλεπόταν από την παρ. 1 του άρθρου 7 του πδ 82/2013 (Α΄ 123), για τη διαπίστωση της αυτοδίκαιης ένταξής τους στο Τμήμα Τεχνολογίας Αλιείας – Υδατοκαλλιεργειών της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του τελευταίου ιδρύματος. Η παράλειψη αυτή είχε ως αποτέλεσμα, μετά την κατάργηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας και την ένταξή του στο Πανεπιστήμιο Πατρών με τις διατάξεις του ν. 4610/2019 (Α΄ 70), οι φοιτητές του Τμήματος να φέρεται να μην είναι εγγεγραμμένοι σε καμία Σχολή, χωρίς δική τους υπαιτιότητα».

Επιπλέον, άλλες τρείς διατάξεις περιλαμβάνονται στο ν/σ του υπουργείου Οικονομικών και αφορούν στα εξής:

-Εξασφάλιση της χρηματοδότησης που απαιτείται για τις εξετάσεις του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας.

-Χορήγηση παράτασης της προθεσμίας έναρξης του προγράμματος του «Μεταλυκειακού έτους – τάξης μαθητείας», με στόχο την άμεση και ομαλή υλοποίησή του.

– Διευκρίνηση ότι όπου στην κείμενη νομοθεσία, αναφέρεται η φράση «Σύνοδος Προέδρων ΤΕΙ» ή ισοδύναμη, νοείται η Σύνοδος Πρυτάνεων.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:55
Exit mobile version