search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:12
MENU CLOSE

Οι… στενές επαφές Γιάννας Αγγελοπούλου – Περισσού

11.11.2019 10:55
Οι… στενές επαφές Γιάννας Αγγελοπούλου - Περισσού - Media

 

Υπό το άγρυπνο βλέμμα του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης, Βλαδίμηρου Λένιν, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, υποδέχθηκε την Γιάννα Αγγελοπούλου στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό.

Η κουβέντα μεταξύ του γγ της ΚΕ του ΚΚΕ και της κ. Αγγελοπούλου επικεντρώθηκε κι αυτή στην… επανάσταση και πιο συγκεκριμένα, στην Ελληνική και τα 200 χρόνια από την έναρξή της, τον εορτασμό των οποίων έχει αναλάβει η άλλοτε πρόεδρος του «Αθήνα 2004».

Το κλίμα ήταν ζεστό, καλό και οι Κουτσούμπας και Αγγελοπούλου απόλαυσαν τον καφέ τους συζητώντας για τους στόχους και τις επιδιώξεις της Επιτροπής που συστήθηκε για τον εορτασμό.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας επεσήμανε στην κα Αγγελοπούλου ότι «πρέπει να αναδειχτεί το πραγματικό κοινωνικό περιεχόμενο της Επανάστασης του ’21, δηλαδή από τη μια η απελευθέρωση από τον οθωμανικό ζυγό, αλλά ταυτόχρονα και η λαϊκή, με την έννοια της συμμετοχής του λαού, που είχε ηγέτη την αστική τάξη της χώρας, που ήταν εκείνη την περίοδο προοδευτική τάξη, και σηματοδότησε το πέρασμα από τη φεουδαρχία στον καπιταλισμό».

Οι καλές σχέσεις μεταξύ της παμπλουτης εφοπλιστικής οικογένειας Αγγελοπούλου και του ΚΚΕ δεν αποτελεί έκπληξη. Όπως αποκαλύπτουν οι typologies, κρατάνε χρόνια. Τη εποχή που η Γιάννα Αγγελοπούλου ήταν εκδότρια του Ελεύθερου Τύπου τύπωνε την πολυσέλιδη εφημερίδα της – με τα πολλά ένθετα και περιοδικά – στην Τυποεκδοτική, την εκτυπωτική μονάδα του κομουνιστικού κόμματος. Και μάλιστα ο ΕΤ της Γιάννας υπήρξε από τους καλύτερους πελάτες της εταιρίας και τους πιο πιστούς..

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:11