ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:20
MENU CLOSE

ΗΠΑ: «Ζορίζουν» τα πράγματα για τον Τραμπ - Το 47% των Αμερικανών πιστεύει ότι πρέπει να παραπεμφθεί

27.11.2019 11:07

 

Η δημοσκόπηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα και την Τρίτη και έδειξε ότι το 47% Αμερικανών πιστεύει πως ο πρόεδρος Τραμπ “ θα πρέπει να παραπεμφθεί”, ενώ το 40% έχει αντίθετη άποψη.

Το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αυτής, σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων κατά τις τελευταίες εβδομάδες (Reuters/Ipsos), δείχνουν ότι ο αριθμός των Αμερικανών που τάσσεται υπέρ της παραπομπής του Τραμπ αυξάνεται διαρκώς.

Λίγο πριν από την έναρξη των δημόσιων ακροάσεων στις 13 Νοεμβρίου δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η “ καθαρή υποστήριξη” για την παραπομπή, η διαφορά μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν την παραπομπή έναντι αυτών που είναι αντίθετοι, καταγράφονταν στο 3%.

Η διαφορά αυτή αυξήθηκε στις τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες μετά την πρώτη εβδομάδα των δημόσιων ακροάσεων, και έφτασε τις 5 κατά την δεύτερη εβδομάδα.

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι το καθαρό ποσοστό υποστήριξης στην παραπομπή του προέδρου Τραμπ καταγράφεται τώρα στις 7 ποσοστιαίες μονάδες.

Η επίσημη έρευνα για την προεδρική παραπομπή επικεντρώνει το ενδιαφέρον της, σε μία τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Τραμπ και του Ουκρανού προέδρου Βολοντιμίρ Ζελένσκι (25 Ιουλίου).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 16:15
Exit mobile version