ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:15
MENU CLOSE

Ισραήλ: Αντίστροφη μέτρηση για τον Νετανιάχου - Προθεσμία ως την 1η Ιανουαρίου για να εξασφαλίσει ασυλία

03.12.2019 06:20

 

Εάν ο Νετανιάχου δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ασυλία -χρειάζεται απλή πλειοψηφία στην Κνέσετ των 120 εδρών -θα προσαχθεί σε δίκη στην Ιερουσαλήμ, διευκρίνισε ο Αβιχάι Μάντελμπλιτ, ο γενικός εισαγγελέας, στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής.

Συνημμένο στην επιστολή του Μάντελμπλιτ είναι αναλυτικότερα το κατηγορητήριο που παρουσίασε ο γενικός εισαγγελέας τον περασμένο μήνα.

Η εκτεταμένη εκδοχή του κατηγορητηρίου σε βάρος του δεξιού πρωθυπουργού συμπεριλαμβάνει τα ονόματα 333 μαρτύρων, συμπεριλαμβανομένων κορυφαίων στελεχών εταιρειών, συνεργατών του και διαφόρων πολιτικών και δημοσίων λειτουργών.

Ο γενικός εισαγγελέας, άλλοτε στενός συνεργάτης του νυν πρωθυπουργού, σημειώνει ότι αποφάσισε να κάνει δεκτό το αίτημα του Νετανιάχου να του δοθεί προθεσμία 30 ημερών εντός των οποίων – βάσει της ισραηλινής νομοθεσίας – ο αρχηγός της κυβέρνησης μπορεί να ζητήσει από την Κνέσετ να του παραχωρηθεί ασυλία.

Ο χρόνος άρχισε να μετράει αντίστροφα για τον πολιτικό που έχει παραμένει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στο αξίωμα από χθες Δευτέρα.

Ο Μάντελμπλιτ επιβεβαίωσε τον περασμένο μήνα ότι ο Νετανιάχου κατηγορείται για δωροληψία, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε τρεις χωριστές υποθέσεις.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από την ίδρυση του ισραηλινού κράτους που απαγγέλλονται κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος εν ενεργεία πρωθυπουργού.

Ο Νετανιάχου αρνείται τις κατηγορίες και θεωρεί την επίσημη απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του «απόπειρα πραξικοπήματος» από μέρους του γενικού εισαγγελέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:04
Exit mobile version