ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 04:29
MENU CLOSE

Ηράκλειο: Σε αναστολή καθηκόντων ο γιατρός που καταδικάστηκε για ασέλγεια σε παιδί

04.02.2020 08:12

 

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου, στο οποίο ο συγκεκριμένος ιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ο γιατρός φέρεται να ασελγούσε – επί σειρά ετών – σε βάρος του ανήλικου παιδιού που είχε αποκτήσει η – πρώην – γυναίκα του από προηγούμενο γάμο. Παρά το ότι ο ίδιος αρνείται πεισματικά τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι είναι αθώος, μέσα στο 2019 κρίθηκε ένοχος σε δύο διαφορετικές δίκες.

Σύμφωνα με το neakriti.gr, ο κατηγορούμενος φέρεται να κακοποιούσε σεξουαλικά το ανήλικο αγόρι από την “τρυφερή” ηλικία των 7 ετών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με αφορμή δημοσιεύματα του τύπου που αφορούν πρόσφατες καταδικαστικές αποφάσεις εις βάρος ιατρού για «βιασμό κατ’ εξακολούθηση ανηλίκου» και «αποπλάνηση παιδιού», η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης,  κ. Λένα Μπορμπουδάκη, διερευνώντας το θέμα σε συνεργασία με τις Διοικήσεις των Νοσοκομείων της Κρήτης διαπίστωσε ότι ο ιατρός λαμβάνει ειδικότητα σε δημόσιο νοσοκομείο.

Την Πέμπτη 30/1/2020 η Διοικήτρια της Υγειονομικής Περιφέρειας ζήτησε από τον Διοικητή του Δημόσιου Νοσοκομείου της Κρήτης στο οποίο ο συγκεκριμένος ιατρός υπηρετεί ως ειδικευόμενος, να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Ως εκ τούτου ο Διοικητής του Νοσοκομείου έθεσε από σήμερα 3/2/2020 σε αναστολή καθηκόντων τον ειδικευόμενο ιατρό και η Διοίκηση της 7ης ΥΠΕ Κρήτης και του Νοσοκομείου θα προβούν σε όλες τις περαιτέρω ενέργειες.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version