ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:19
MENU CLOSE

Γεωργιάδης: Αυτό που περιέγραψε ο Τσίπρας είναι χούντα

16.02.2020 12:15

 

«Άκουσα χθες την ομιλία του κ. Τσίπρα που είπε ότι “η δεύτερη φορά αριστερά”, όταν έλθει, θα αποκτήσει πρόσβαση και έλεγχο σε όλους τους αρμούς της εξουσίας. Αυτό που περιέγραψε ο κ. Τσίπρας είναι χούντα. Είπε δηλαδή ότι αν κυβερνήσει δεύτερη φορά, πρέπει να ελέγξει τη Δικαιοσύνη, τις ανεξάρτητες αρχές, όλους τους άλλους θεσμούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καταλάβει ότι η κοινοβουλευτική δημοκρατία εδράζεται στη διάκριση των εξουσιών. Αν υπάρχει ένα μεγάλο ζήτημα στην έρευνα της προκαταρκτικής ανακριτικής επιτροπής για τη NOVARTIS και τη σκευωρία, η νοοτροπία πίσω από τη σκευωρία είναι αυτό που είπε ο κ. Τσίπρας: «ότι πρέπει να ελέγξουμε όλους τους αρμούς της εξουσίας, δηλαδή τη Δικαιοσύνη», ανέφερε. 

Σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είπε: «Είναι τελείως παραμύθια αυτά που είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή για δήθεν μείωση του τζίρου των καταστημάτων στις γιορτές. Το 2019 κλείσαμε με μεγαλύτερη ανάπτυξη από την αναμενόμενη και καλύτερη κατανάλωση – και στο σύνολο του έτους και το τελευταίο τρίμηνο» και πρόσθεσε: «Το μόνο στοιχείο που θα μπορούσε να πει ο κ. Τσίπρας, δεν το είπε όμως, είναι η μείωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Δεκέμβριο κατά 4%. Στον δείκτη βιομηχανικής παραγωγής μετράμε και την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης. Όπως ξέρετε, φέτος είχαμε πολύ ήπιο χειμώνα, μειώθηκε η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, άρα κινήθηκε καθοδικά ο δείκτης».

Αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στην καταγραφή των συζητήσεων στο Eurogroup από τον κ. Βαρουφάκη ο κ. Γεωργιάδης είπε: «Αν το Eurogroup γινόταν στην Ελλάδα, υπήρχε συμφωνία μη καταγραφής και κάποιος έκανε καταγραφή των συζητήσεων, η καταγραφή είναι κακούργημα. Δεν γνωρίζω την ποινική νομοθεσία στη χώρα που έγινε το Eurogroup αλλά προφανώς δεν του ασκήθηκε δίωξη επειδή κανείς εκ των συμμετεχόντων δεν το ζήτησε. Η πράξη ως πράξη, όμως, παραμένει ντροπιαστική για την Ελληνική Δημοκρατία. Τον ελληνικό λαό και την Ελληνική Δημοκρατία δεν θα τους εκπροσωπήσει η αλητεία».

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 14:18
Exit mobile version