ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:53
MENU CLOSE

Νέο…κόμμα στις 7 Μαρτίου - Ο ρόλος του Αλέξη Τσίπρα 

21.02.2020 11:05

 

Η εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει στη Λάρισα εκλογική περιφέρεια του βουλευτή, ενώ αναμένεται να δώσει το «παρών» και ο Αλ. Τσίπρας, που θα βρσίκεται ούτως ή άλλως στον θεσσαλικό κάμπο, καθώς θα συμμετέχει στο αγροτικό συνέδριο. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ήδη συλλέγει υπογραφές – είναι περί τις 100 – και όσα κάνει είναι σε συνεννόηση με την ηγεσία του κόμματος, που φαίνεται να ψάχνει διαρκώς μικρές ευκαιρίες διεύρυνσης. 

Σύμφωνα με την στήλη Θεωρείο της «Καθημερινής» ο στόχος της κίνησης είναι να συσπειρώσει στελέχη που προτιμούν να ενταχθούν εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ, μέσω μίας νέας τάσης και όχι απευθείας, καθώς δεν ανήκουν στην Αριστερά. Ανάμεσα στις υπογραφές είναι η πρώην Υφυπουργός Μαρίνα Χρυσοβελώνη προερχόμενη και αυτή από τους ΑΝ.ΕΛ, ο Γ. Μοίρας, επίσης στέλεχος του Καμμένου, ενώ υπάρχουν και αρκετοί κεντρώοι. 

Πάντως, παρά το γεγονός ότι η κίνηση θέλει να έχει «κεντρώα» χαρακτηριστικά είναι προφανές πως μπορεί να προσελκύσουν και κεντροδεξιούς που για τον οποιοδήποτε λόγο δεν είναι κοντά στη σημερινή ΝΔ. 

Οι πρώην της ΝΔ 

Η κίνηση Κόκκαλη, πάντως δεν συμπλέει με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους πρώην ΝΔ. Ο πιο δραστήριος από αυτούς, ο Ευ. Αντώναρος συνομιλεί τακτικά με κάποια στελέχη που ανήκαν στην Κεντροδεξιά όπως ο Αρ. Σπηλιωτόπουλος και ο Χρήστος Ζώης, αλλά δεν υπάρει πρόθεση συμμετοχής σε τέτοιες κινήσεις. Ο λόγος; Θεωρούν τους προερχόμενους από τους ΑΝ.ΕΛ… δεξιούς. 

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:52
Exit mobile version