ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 11:29
MENU CLOSE

Ντομάτα: Έτσι θα αυξήσετε την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση της

22.02.2020 06:05

Ωμή ή μαγειρεμένη; Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να καταναλώνουμε την ντομάτα και γιατί.

Μαγειρεύετε τις ντομάτες για μόνο λίγα λεπτά για να απελευθερώνουν το λυκοπένιο, το ισχυρό αντιοξειδωτικό που τους δίνει το κόκκινο χρώμα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η απορρόφησή του.

Προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο στις μαγειρεμένες ντομάτες για να βελτιώνετε την απορρόφηση του λυκοπενίου.

Αυτή η μέθοδος μαγειρέματος αυξάνει σημαντικά την την αντιοξειδωτική και αντικαρκινική ιδιότητα της ντομάτας συγκριτικά με το να την τρώτε ωμή.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 11:25
Exit mobile version