ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:06
MENU CLOSE

Ραγδαίες εξελίξεις: Διερεύνηση από τη ΓΑΔΑ για το όπλο στην ΑΣΟΕΕ

24.02.2020 17:07
 
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διέταξε διερεύνηση του περιστατικού σχετικά με τον αστυνομικό που προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, έπειτα από επίθεση που δέχθηκε.
 
Η ΓΑΔΑ σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα, πριν από λίγο, σχετικά με το περιστατικό αναφέρει αναλυτικά τα εξής:
 
«Μεσημβρινές ώρες σήμερα (24 Φεβρουαρίου 2020) αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ Πειραιά μετέβη, εκτός υπηρεσίας με την ιδιωτική του μοτοσικλέτα, έξωθεν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να παραλάβει οικείο του πρόσωπο.
 
Στο σημείο δέχτηκε επίθεση από 30 περίπου άτομα, τα οποία τον χτύπησαν προκαλώντας του σωματικές βλάβες, ενώ επιπλέον προκάλεσαν φθορές στη μοτοσικλέτα και του αφαίρεσαν το προστατευτικό κράνος.
 
Ακολούθως τον έσυραν στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημίου, όπου, αμυνόμενος στην επίθεση που συνεχιζόταν, προέταξε το υπηρεσιακό του όπλο για εκφοβισμό, χωρίς να κάνει χρήση.
 
Ο αστυνομικός απεγκλωβίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις και διακομίσθηκε τραυματίας στο 401 ΓΣΝ Αθηνών. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε διοικητική διερεύνηση του περιστατικού».
 
«Πυρά» από Ραγκούση

 Την ίδια στιγμή, ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του υπουργείου για το περιστατικό.

Απάντηση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εάν αστυνομικός οπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ και με ποια ιδιότητα βρέθηκε εκεί, ζητεί ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής με ανάρτησή του στο facebook, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρηστίδης γράφει:

«Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οφείλει να απαντήσει ΆΜΕΣΑ:

* αν αυτός που όπλοφορεί μέσα στην ΑΣΟΕΕ είναι αστυνομικός,

* με ποια ιδιότητα βρέθηκε,

γιατί οπλοφορούσε,

* τι σκοπεύει το αρμόδιο Υπουργείο να κάνει από δω και μπρος με τον συγκεκριμένο.».

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 07:05
Exit mobile version