ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 03:01
MENU CLOSE

Μυτιληναίος: Δεν υπάρχει μείωση ζήτησης προς το παρόν - Έχουμε «plan b» αλλά και «plan c»

19.03.2020 15:58

 

Ο κ. Μυτιληναίος επανέλαβε ότι το επενδυτικό πρόγραμμα της εταιρείας βρίσκεται υπό αναθεώρηση έως ότου ξεκαθαρίσει η εικόνα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην παγκόσμια οικονομία, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ό,τι δεν είναι υπό κατασκευή, βρίσκεται σε αναμονή». Σημειώνεται πως υπό κατασκευή είναι η νέα μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από φυσικό αέριο στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας ενώ δεν έχει ληφθεί η τελική επενδυτική απόφαση για το έργο της αλουμίνας, που έχει καθυστερήσει λόγω των εξελίξεων στην Κίνα, για το οποίο πάντως ο επικεφαλής της εταιρείας τόνισε χαρακτηριστικά ότι «αγαπάμε το πρότζεκτ και θέλουμε να το επαναφέρουμε στην προηγούμενη κατάσταση μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Ο κ. Μυτιληναίος έκανε λόγο για αυξημένη αβεβαιότητα, τονίζοντας ότι θα ήταν πρόωρο σήμερα να ποσοτικοποιήσουμε τις πιθανές επιπτώσεις του ιού, διαβεβαίωσε ωστόσο ότι η διοίκηση παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις.

Υπογράμμισε πάντως τον ισχυρό ισολογισμό της εταιρείας, το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό μοντέλο και το πρόγραμμα μείωσης του κόστους και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η MYTILINEOS θα βγει ισχυρότερη από αυτήν τη δοκιμασία, όπως συνέβη και στο παρελθόν.

Σημειώνεται ότι το 80 % των εργαζομένων στα γραφεία της MYTILINEOS λόγω του κορονοϊού απασχολούνται εξ αποστάσεως και στόχος είναι το ποσοστό να ανέβει στο 90%.

Αναφερόμενος στη «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου και φυσικού αερίου τόνισε ότι η εταιρεία θα ωφεληθεί κατά 99 εκατ. εφέτος από την εξέλιξη αυτή, προειδοποίησε ωστόσο για κίνδυνο χρεωκοπίας εταιριών στις ΗΠΑ που παράγουν σχιστολιθικό πετρέλαιο με υψηλό κόστος παραγωγής. Εκτίμησε δε ότι η πετρελαϊκή βιομηχανία των ΗΠΑ είναι ο πραγματικός στόχος του πολέμου τιμών που ξεκίνησε η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία, αν και πλήττεται επίσης, της έδωσε το άλλοθι για να τον ξεκινήσει.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06
Exit mobile version