search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:19
MENU CLOSE

Αίρονται τα τελευταία έκτακτα μέτρα έναντι της πανδημίας Covid-19

30.04.2024 11:38
maska

Την άρση των έκτακτων υγειονομικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά της Covid-19, εισηγήθηκε η Εθνική Επιτροπή Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, μετά από εκτίμηση και αξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης της χώρας μας, το τελευταίο χρονικό διάστημα, κατά την πρόσφατη 3η συνεδρίαση της που πραγματοποιήθηκε την περασμένης Πέμπτη 25 Απρίλιου.

Ειδικά για τις δομές Υγείας (Νοσοκομεία και λοιποί Υγειονομικοί Σχηματισμοί του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα) και εφόσον από τα στοιχεία της δομής διαπιστώνονται ειδικές συνθήκες για τη λήψη τυχόν -κατά περίπτωση- μέτρων, υπεύθυνη να εκδίδει υγειονομικούς κανόνες είναι η οικεία Επιτροπή Νοσοκομειακών Λοιμώξεων (ΕΝΛ), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Αντίστοιχα και για τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΜΦΗ), Θεραπευτηρίων Χρονίως Πασχόντων (ΘΧΠ), κλειστές δομές φιλοξενίας ατόμων με αναπηρία και παραρτήματα Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας των Περιφερειών, η οικεία Διοίκηση σε συνεργασία με το υγειονομικό προσωπικό κάθε Δομής μπορεί να προχωρεί σε λήψη τυχόν επιπρόσθετων μέτρων αξιολογώντας τους εκάστοτε επιδημιολογικούς παράγοντες.

Παραμένει, ωστόσο, η ανάγκη προστασίας ευάλωτων ομάδων έναντι της Covid-19 και για το λόγο αυτό συνιστάται η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, ο επικαιροποιημένος εμβολιασμός και η λήψη αντιικής θεραπείας για όσους νοσούν.

Διαβάστε επίσης

ΕΟΦ: Προειδοποίηση για προϊόντα μελιού που περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες

Επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

Θεανώ Καρποδίνη: «Διασφαλίζουμε ισότιμη πρόσβαση των ασθενών σε ογκολογικά φάρμακα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 17:17