ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 04:50
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Συνεχίζεται το «θρίλερ» με το «Ελευθέριος Βενιζέλος» - Απομακρύνονται υγιείς επιβάτες (Video)

03.04.2020 12:07
 
Αρχίζει το απόγευμα της Παρασκευής η απομάκρυνση των 261 εκ των συνολικά 380 επιβαινόντων στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της ΑΝΕΚ, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, προκειμένου να δοθεί τέλος στο θρίλερ που είναι σε εξέλιξη από τις 9 Μαρτίου. 
 
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες το απόγευμα θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Αττικής όλοι οι επιβάτες, όπου και θα παραμείνουν για 14 ημέρες. Η απομάκρυνση θα γίνει με μισθωμένα λεωφορεία από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία εντός Αττικής, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία του επαναπατρισμού τους.
 
Στα ξενοδοχεία θα παραμείνουν προληπτικά σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών, όπως προβλέπεται από το πρωτόκολλο και στη συνέχεια θα γίνει ο επαναπατρισμός τους.
 
Το μεσημέρι της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο λιμάνι του Πειραιά υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και την συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων, (ΕΟΔΥ, Περιφέρεια, Δήμος, Αστυνομία, Λιμενικό, κ.λπ.), προκειμένου να συζητηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες πριν την έναρξη της μεταφοράς των επιβαινόντων στο πλοίο που βρέθηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Ερωτηθείς σε ποια ξενοδοχεία θα βρίσκονται ο κ. Χαρδαλιάς δήλωσε ότι τα ξενοδοχεία είναι εντός Αττικής, ωστόσο «δεν έχει σημασία ποιο θα είναι το ξενοδοχείο, σημασία έχει ότι αυτοί οι άνθρωποι έχουν μία ψυχική πίεση, έχουν φύγει από τις 7 Μαρτίου από το Τσεσμέ και αυτούς που μεταφέρουμε είναι οι αρνητικοί. Θα είναι σε καραντίνα και νομίζω όλα θα πάνε καλά. Θα λήξει αυτός ο εφιάλτης».

Επιπλέον σχετικά με τον επαναπατρισμό αυτών των ανθρώπων τόνισε ότι «σε 14 μέρες θα ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση επαναπατρισμού. Αυτά τα θέματα τα διαχειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που είναι αδιαπραγμάτευτα» ενώ προσέθεσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση για οποιαδήποτε πίεση για επαναπατρισμό ανθρώπων που μπορεί να είναι αρνητικοί γιατί εμείς έχουμε δικά μας πρωτόκολλα τα οποία θα τα εφαρμόσουμε.

«Δεν παίζουμε και δεν κάνουμε εκπτώσεις στα ζητήματα δημόσιας υγείας και αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15
Exit mobile version