ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 06:29
MENU CLOSE

ΓΕΕΘΑ για κορωνοϊό: Οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταφέρει να περιορίσουν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων

06.04.2020 19:03

 

 «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, προστίθεται στην ανακοίνωση,  από την πρώτη στιγμή έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προφυλαχθεί το προσωπικό τους από την εξάπλωση του κορονοϊού COVID-19 και να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα στην παρούσα κρίσιμη περίοδο. Παράλληλα, συνεισφέρουν στην υγειονομική θωράκιση της χώρας προσφέροντας εξειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλα μέσα.

 Η συνδρομή των ΕΔ στην αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής της αιφνίδιας και μαζικής μετακίνησης μεταναστευτικών-προσφυγικών πληθυσμών στην ελληνοτουρκική μεθόριο έχει συμβάλλει στις προσπάθειες της πολιτείας να οριοθετήσει και να αποτρέψει την εξάπλωση της πανδημίας σε πληθυσμούς εντός της ελληνικής επικράτειας, εξουδετερώνοντας μία εν δυνάμει υγειονομική «βόμβα», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στο πεδίο της πρόληψης – αντιμετώπισης του κορονοϊού COVID-19, αξιολογείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες των ΕΔ σε πλήρη συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας» , υπενθυμίζει  το ΓΕΕΘΑ.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06
Exit mobile version