ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:08
MENU CLOSE

Γώγος: Ο κορωνοϊός μπορεί να μείνει και μετά το 2022, σαν δεύτερη γρίπη

15.04.2020 07:15

 

«Θα εξαρτηθεί από την αντοχή του, το πώς θα αλλάζει… Μπορεί να μείνει σαν δεύτερη γρίπη μέχρι το 2022» εξήγησε ο καθηγητής. «Πιθανόν να είναι ως μια δεύτερη, μικρότερης έκτασης, επιδημία για την οποία θα πρέπει να έχουμε το νου μας. Δεν αποκλείεται καθόλου να περπατάνε μαζί με τη γρίπη» πρόσθεσε. 

Ο κ. Γώγος προειδοποίησε για τους κινδύνους που κρύβει πιθανή πρόωρη άρση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας ότι το μέτρο της τήρησης απόστασης μεταξύ μας θα πρέπει να παραμείνει για καιρό: «Έχουμε ένα κενό μέχρι να έρθει το εμβόλιο… Θέλουμε να βγούμε να λειτουργήσουμε στην κοινωνία, αλλά να μην μπούμε στο ίδιο λούκι».

«Στόχος μας είναι να μειωθεί στο ελάχιστο ο επιπολασμός του ιού» είπε ο κ. Γώγος, διευκρινίζοντας ότι «συλλογική ανοσία με τα μέτρα που εφαρμόζουμε είναι δύσκολο να έχουμε».

«Από αυτά που σκεφτόμαστε και υπολογίζουμε αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να είναι πάνω από 5% η συλλογική ανοσία» διευκρίνισε, συμπληρώνοντας ότι «αυτό που επιθυμούμε είναι 20% έως 30% του πληθυσμού να έχει ανοσία».

Όσον αφορά, το πώς θα αρθούν τα μέτρα εκτίμησε ότι «από τα πρώτα θα είναι η άρση περιορισμών των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας» και θα ακολουθήσουν «τα πιο μικρά και μετά τα πιο μεγάλα καταστήματα».

«Με την απόκτηση ανοσίας μπορεί να μειωθεί η ένταση των συμπτωμάτων ή να τροποποιούνται και να έχουμε περισσότερα κρούσματα γαστρεντερολογικής φύσεως» σχολίασε ακόμα ο καθηγητής.

Αναφερόμενος εξάλλου στη συμπεριφορά που θα πρέπει να έχουμε το καλοκαίρι, ο κ. Γώγος ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να φροντίσουμε να διατηρούμε αποστάσεις μεταξύ μας, καθώς πρόκειται για ένα μέτρο που θα παραμείνει.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 11:08
Exit mobile version