search
ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 02:28
MENU CLOSE

Απαγορεύεται αυστηρώς: Δεν θα έχει «ρουκετοπόλεμο» στο Βροντάδο

18.04.2020 11:10
Απαγορεύεται αυστηρώς: Δεν θα έχει «ρουκετοπόλεμο» στο Βροντάδο - Media
 
 
Δε θα πραγματοποιηθεί, όπως ήταν αναμενόμενο εξάλλου, το έθιμο του ρουκετοπόλεμου στο Βροντάδο της Χίου.
 
Οι «ρουκετατζήδες» από τις ενορίες της Παναγιάς Ερειθιανής και του Αγίου Μάρκου, που έκαναν τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου τη νύχτα μέρα με τις χιλιάδες ρουκέτες που εκτόξευαν, οι μεν στο καμπαναριό και τον τρούλο της εκκλησίας των δε, αποφάσισαν το φετινό Πάσχα να μη ρίξουν ρουκέτες, συμβάλλοντας στα μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
 
Από την άλλη, ο δήμος Αθηναίων ενημέρωσε ότι «απόψε, όλοι μας #μένουμεσπίτι για να γιορτάσουμε την Ανάσταση. Τα μεσάνυχτα, την ώρα του “Χριστός Ανέστη” ο ουρανός σε επτά σημεία της Αθήνας, στις αντίστοιχες Δημοτικές Κοινότητες της πόλης, θα φωτιστεί από πυροτεχνήματα. Από τα μπαλκόνια ή τα παράθυρα μας λοιπόν, οι κάτοικοι της Αθήνας -και όχι μόνο- θα μπορέσουμε να απολαύσουμε μαζί με το Αναστάσιμο μήνυμα, τη λάμψη και το φως της αισιοδοξίας για το αύριο».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.09.2025 01:57