ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 22:11
MENU CLOSE

Παγωτό- γιαούρτι με μέλι και καραμελωμένα καρύδια

15.05.2020 09:51

Υλικά

200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με όλα τα λιπαρά

5 κουταλιές της σούπας μέλι

1 τσιμπιά αλάτι

500 γραμμάρια στραγγιστό γιαούρτι

Για τα καραμελωμένα καρύδια

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

50 γραμμάρια καρύδια

25 γραμμάρια ζάχαρη

Μέλι κατά βούληση για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Χτυπήστε την κρέμα με το μέλι μέχρι να αφρατέψει με ένα μίξερ χειρός. Προσθέστε στο γιαούρτι την πρέζα αλατιού και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας «διπλώστε» το στο μίγμα με την κρέμα. Βάλτε το σε ένα σκεύος και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για τα καραμελωμένα καρύδια, λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά. Βάλτε τα καρύδια, πασπαλίστε με τη ζάχαρη και ανακατεύετε τα συνεχώς για να μην καεί το μίγμα. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, αποσύρετέ τα από τη φωτιά και τοποθετήστε τα σε αντικολλητικό χαρτί. Αφήστε να κρυώσουν και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια.

Σερβίρετε το παγωτό, βάζοντας μια μπάλα, πασπαλίζοντας με τα καρύδια και με μισή κουταλιά μέλι.

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 22:11
Exit mobile version