ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:39
MENU CLOSE

Το «Καλημέρα Ελλάδα» για τις ανεμογεννήτριες στην Τήνο (Video)

21.05.2020 10:38

 

Ο ίδιος μίλησε για περιβαλοντικό έγκλημα. Όπως είπε, οι κάτοικοι αντιδρούν γιατί οι ανεμογεννήτριες πρόκειται να τοποθετηθούν κοντά σε παραδοσιακούς οικισμούς ιδιαίτερου κάλους, αλλοιώνοντας το τοπίο, ενώ επανέλαβε το αίτημα όλων των τοπικών φορέων να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ από το νησί και να σταματήσουν οι εργασίες μέχρι να καταρτιστεί χωροταξικό σχέδιο.

Τέλος, αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που ως γνωστόν διατηρεί πολλά χρόνια σπίτι στο νησί, ζήτησε την παρέμβασή του για την εκτόνωση του κλίματος.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Τήνου κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα με τα οποία ζητά την προσωρινή παύση των εργασιών εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί, επικαλούμενος  καταπάτηση δημόσιας έκτασης κατά τη διάρκεια των εργασιών, παραθέτοντας μάλιστα και σχετικό ορθοφωτοχάρτη ο οποίος αποδικνύσει του λόγου το αληθές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη κάτοικοι που διαμαρτύρονταν ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ, ακολούθησαν προσαγωγές και τελικά οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από πολύωρη και δυναμική συγκέντρωση συμπαράστασης των κατοίκων έξω από το αστυνομικό τμήμα του νησιού.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:28
Exit mobile version