ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:34
MENU CLOSE

Κατανοητή η δημόσια κριτική για την αντίδρασή μας στον κορωνοϊό, λέει Κινέζος αξιωματούχος

23.05.2020 11:05

 

«Με μια τέτοια μεγάλη επιδημία στην Κίνα και τον κόσμο, είναι απολύτως φυσιολογικό να δεχόμαστε επικρίσεις από το κοινό», είπε ο Γκάο Φου, ο διευθυντής του κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της ετήσιας συνεδρίασης της Λαϊκής Εθνοσυνέλευσης. «Τις δεχόμαστε με ταπεινότητα», πρόσθεσε.

Αρκετές χώρες, όπως οι ΗΠΑ και η Αυστραλία, επικρίνουν το Πεκίνο για έλλειψη διαφάνειας κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Η Κίνα χαρακτηρίζει «εξωφρενικές» αυτές τις κατηγορίες.

Ο Γκάο είπε ότι το κέντρο ελέγχου ασθενειών θα πρέπει να βελτιώσει τον μηχανισμό ανταπόκρισης στις επιδημίες. Παρά τις κάποιες αδυναμίες της υπηρεσίας στην αντιμετώπιση της κρίσης, υποστήριξε ότι η διαχείριση ήταν «καλή» σε σύγκριση με άλλες χώρες, αφού ήταν σαν να δίνει «εξετάσεις με τα βιβλία κλειστά».

Οι Κινέζοι επιστήμονες ακόμη δεν μπορούν να καθορίσουν πώς πέρασε ο ιός στους ανθρώπους, υπενθύμισε, προσθέτοντας: «Ελπίζω ότι ο κόσμος θα δώσει στους επιστήμονες περισσότερο χρόνο ώστε να κατανοήσουμε τον ιό αυτόν».

Αναφερόμενος στον ανταγωνισμό μεταξύ των χωρών για την ανάπτυξη ενός εμβολίου, τον χαρακτήρισε «θετικό», λέγοντας ότι η Κίνα «διαπραγματεύεται με διάφορες χώρες για τη συνεργασία στην έρευνα και την ανάπτυξη ενός εμβολίου».

ΑΠΕ

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 23:28
Exit mobile version