ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:49
MENU CLOSE

Κορωνοϊός- Νέα πτήση Κατάρ-Αθήνα: Γιατί αεροσκάφος της Qatar Airways προσγειώνεται κανονικά

03.06.2020 11:28

 

Πηγές από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξηγούσαν στο protothema.gr ότι πρόκειται για πτήση transit καθώς μεταφέρει Έλληνες εργαζομένους στο Κατάρ και σε χώρες της Νότιας Αφρικής.

Οι επιβάτες της πτήσης αυτής ήταν στον αέρα με άλλες πτήσεις όταν εκδόθηκε η ανακοίνωση αναστολής πτήσεων από το Κατάρ και δεδομένης της απαγόρευσης κυκλοφορίας που ισχύει στη Ντόχα θα εγκλωβίζονταν στο αεροδρόμιο.

Γι’ αυτό αποφασίστηκε να επιτραπεί η προσγείωση του αεροσκάφους της Qatar Airways στο αεροδρόμιο «Ελεύθεριος Βενιζέλος».

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι σε όλους τους επιβάτες της πτήσης θα πραγματοποιηθεί έλεγχος όπως συμβαίνει και για όλους όσοι φτάνουν στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για επτά ημέρες ως στενές «υψηλού» και «χαμηλού» κινδύνου επαφές.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 20:48
Exit mobile version