ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:53
MENU CLOSE

Προσοχή! Μην φας το ρύζι που περίσσεψε από χθες!

20.07.2020 17:41

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το ωμό ρύζι περιέχει συχνά σπόρια ενός κλώνου βακτηρίου, τα οποία είναι ικανά να αναπαραχθούν γρήγορα και να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση. Μπορούν μάλιστα να επιβιώσουν ακόμα και όταν το ρύζι μαγειρεύεται. Πιο συγκεκριμένα, όταν αυτό μένει σε θερμοκρασία δωματίου, τα σπόρια μπορούν να αναπτυχθούν σε βακτήρια, να πολλαπλασιαστούν και να παράξουν τοξίνες που προκαλούν εμετό ή διάρροια.

Για να τα αποφύγεις όλα αυτά, θα σου προτείνουμε το προφανές: φάε το ρύζι μόλις το μαγειρέψεις. Αλλά επειδή άνθρωποι είμαστε και ελλείψει χρόνου συχνά μαγειρεύουμε από την προηγούμενη για την επόμενη μέρα, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να αποθηκεύσεις το μαγειρεμένο ρύζι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα (μέσα σε μία ώρα) σε δροσερό μέρος για να αποφύγεις την ανάπτυξη βακτηρίων. Θα πρέπει βέβαια το ρύζι να παραμείνει στο ψυγείο μόνο μια μέρα και να μη ζεσταθεί παραπάνω από μία φορά.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:53
Exit mobile version