ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:46
MENU CLOSE

«Η Ελλάδα δεν κάνει πίσω» - Πώς «βλέπουν» τα διεθνή ΜΜΕ την κλιμακούμενη ελληνοτουρκική κρίση

11.08.2020 17:45

 

Το δίκτυο Αλ Τζαζίρα μεταδίδει από το Κατάρ, σύμμαχο της Τουρκίας στην περιοχή.

«Σε τροχιά αντιπαράθεσης με την Ελλάδα.

Η Τουρκία προωθεί τα σχέδιά της

για εξορύξεις σε διαμφισβητούμενα

ύδατα στην ανατολική Μεσόγειο».

Στη Γερμανία η εφημερίδα Έσισε Νίντερσάξισε Αλγκεμάινε αναρωτιέται: Θα πρέπει η Ανγκελα Μέρκελ να μεσολαβήσει ξανά; – Νέα πρόκληση από Ερντογάν, πολεμικό ναυτικό βρίσκεται ήδη επί τόπου.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Ρενταξιόνετζβερκ Ντόιτσλαντ βλέπει μια … ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΛΟΙΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΛΟΝΗΤΑ ΕΡΕΥΝΕΣ.

Το βραδυνό δελτίο της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης μεταδίδει:

«Στη διαμάχη για το φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν ξανά εντάσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας».

Στην Ισπανία η εφημερίδα Λα Βανγκουάρντια έχει τίτλο… ΕΝΤΑΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ “ΞΑΝΑΘΕΡΜΑΙΝΕΙ” ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες η Washington Examiner κατονομάζει τον Ερντογάν ως τον μοναδικό υπεύθυνο για την ένταση στην περιοχή:

«Η ένταση παραμένει υψηλή και η σύρραξη αποτελεί πλέον πιθανότητα. Υπάρχει μόνο ένα πρόσωπο υπόλογο για αυτή την κρίση – ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος χρησιμοποιεί τα σκάφη ενεργειακών ερευνών σαν ντε φάκτο πειρατικά πλοία. Αυτές οι έρευνες σκοπεύουν να διεκδικήσουν τον έλεγχο των υποθαλασσίων πόρων. Η Ελλάδα δεν κάνει πίσω».

Ο Χρόνης Καπαλίδης (Ειδικός ναυτικής ασφάλειας “Chatham House”) αναφέρει πως «Αυτό που βλέπουμε τώρα από την Τουρκία είναι γνωστό στις διεθνείς σχέσεις ως “διπλωματία των κανονιοφόρων”, έτσι η Τουρκία χρησιμοποιεί πολεμικά σκάφη και ερευνητικά σκάφη στην περιοχή προκειμένου να προσπαθήσει να προωθήσει περαιτέρω τα συμφέροντά της.

Την ίδια ώρα το γερμανικό περιοδικό Φόκους έχει τίτλο – ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ – ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ: Η ΑΘΗΝΑ ΚΡΟΤΑΛΙΖΕΙ ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ

«Κλιμακώνεται η διαμάχη για το φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο. Αθήνα και Άγκυρα κινητοποίησαν ξανά τους στόλους τους. Η Ελλάδα προειδοποίησε την Τουρκία να μην στείλει πλοία για αναζήτηση αερίου στα ελληνικά χωρικά ύδατα».

Κάτι όμως που ο Ερντογάν αγνοεί, στήνοντας ξανά ένα επικίνδυνο σόου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: skai.gr

 

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:43
Exit mobile version