ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:44
MENU CLOSE

Σε «βέρτιγκο» η Rolls-Royce: Απώλειες ρεκόρ ύψους 5,4 δισ. λιρών

27.08.2020 17:57

 

Η εταιρεία, με έδρα το Ντέρμπι, ανέφερε ότι αρχικά είχε προγραμματίσει να κατασκευάσει 450 κινητήρες μέσα στο 2020, αλλά τελικά θα παραδώσει μόλις 250. H Rolls-Royce πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην ιστορία της και αναμένεται να βάλει «λουκέτο» σε πολλές μονάδες παραγωγής καθώς ενοποιεί τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες.

Η Rolls-Royce είχε ανακοινώσει σχέδια για μείωση 9.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως λόγω της πανδημίας. Οι 6.000 από αυτές είναι στη Μεγάλη Βρετανία. Η εταιρεία ανέφερε ότι περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αίτηση για οικειοθελή αποχώρηση ή συμφώνησαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ανάγκη για υποχρεωτικές απολύσεις.

Μέχρι σήμερα, 4.000 άτομα έχουν αποχωρήσει από τον αεροδιαστημικό τομέα και 5.000 ακόμα αναμένεται να φύγουν πριν από το τέλος του έτους. Η Rolls-Royce προβλέπει ότι η προ φόρων εξοικονόμηση από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα ανέλθει σε 1,3 δισεκατομμύρια λίρες έως το τέλος του 2022.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μακροπρόθεσμη βελτίωση του ισολογισμού της, η εταιρεία εξετάζει τη διάθεση περιουσιακών της στοιχείων ύψους 2 δισεκατομμυρίων λιρών. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και ο ισπανικός κατασκευαστής κινητήρων ITP Aero.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι είχε αναλάβει αποφασιστική δράση όταν η πανδημία άρχισε πλήττει τις δραστηριότητές της, αναμένει ωστόσο πως οι παραγγελίες κινητήρων θα αυξηθούν από το 2022. Η Rolls-Royce προέβλεψε πως η ζήτηση για τα προϊόντα της θα παραμείνει κάτω από τα επίπεδα του 2019 έως το 2025.

Ωστόσο η εταιρεία δήλωσε πως οι δραστηριότητες της στον τομέα της άμυνας παρέμειναν σταθερές και ότι η ζήτηση από τους βασικούς της πελάτες ήταν αμετάβλητη. Ο κορωνοϊός είχε μία «πρωτοφανή επίπτωση» στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας ανέφερε ο CEO της εταιρείας Warren East.

Μιλώντας για την αναδιάρθρωση έκανε λόγο για «δύσκολη απόφαση» και για μία «δυστυχώς απαραίτητη μείωση του προσωπικού». Ο ίδιος ωστόσο εκτιμά πως συνδυαστικά οι ενέργειες αυτές θα βοηθήσουν την εταιρεία να επιτύχει σημαντικά βελτιωμένες αποδώσεις καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την πανδημία.

Πηγή: www.lifo.gr

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 10:43
Exit mobile version