ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:50
MENU CLOSE

Στο τέλος κερδίζει η Γερμανία στα ελληνοτουρκικά;

04.09.2020 08:52

 

Αν είναι έτσι, ας επενδύσει όλη η Ευρώπη στην Τουρκία και σε αντάλλαγμα να δοθεί στον Ερντογάν το διπλωματικό ελεύθερο να απλωθεί απρόσκοπτα σε ολόκληρη την Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή και τη μισή Αφρική για αρχή. Στην ουσία, όλοι οι αναλυτές λένε με διαφόρους καλλιεπείς τρόπους ότι η Γερμανία προκειμένου να μην θιγούν τα στενά οικονομικά της συμφέροντα, κάνει στην πάντα ολόκληρη την Ευρώπη και στηρίζει τον Ερντογάν που επιθυμεί να ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία… Αν είναι για 50 δισ. να αγοράσει την Οθωμανική αυτοκρατορία ο Σουλτάνος, καλύτερα να κάνουμε μια συμφωνία με τον Μπιλ Γκέιτς που είναι και πιο cool τύπος.

Δηλαδή, η διαμεσολαβητική προσπάθεια της Γερμανίας ποιά λογική έχει; Να πληρώσουν οι Έλληνες στην συγκεκριμένη περίπτωση με εθνική κυριαρχία την Τουρκία, να βάλουμε πλάτη σωθεί η οικονομία της Τουρκίας -διότι σε μια γενικευμένη σύγκρουση, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, θα καταρρεύσει οικονομικά- και να σώσουμε τον κουμπάρο Ερντογάν από τα εσωτερικά του αδιέξοδα όπερ μεθερμηνευόμενον, στο τέλος πάντα κερδίζει η Γερμανία κι είμαστε όλοι ευχαριστημένοι.

Θα μπορούσαν οι Γερμανοί, αφού προτάσσουν τα συμφέροντα της Τουρκίας που συνδέονται με τα δικά τους, να δώσουν την διεύθυνση της Ευρώπης στον Ερντογάν να ασκεί την εξουσία του απευθείας από την Άγκυρα ξεπερνώντας την δαπανηρή γραφειοκρατία των Βρυξελλών. Ποιος τη χάρη των Ευρωπαίων πολιτών! Θα έχουν την ευτυχία να ακούνε τους λόγους του Ερντογάν πρωί, μεσημέρι, βράδυ!

Η Γερμανία περισσότερο από κάθε άλλο κράτος οφείλει να καταλάβει πολύ απλά ότι το ευρωπαϊκό συμφέρον είναι και γερμανικό συμφέρον. Αλλιώς, αν είναι για 50 δις να παραβιάζονται τα σύνορα της Ευρώπης προκειμένου να πουλάμε μπουζί στην τουρκική αγορά, να το κλείσουμε το μαγαζί.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 22:49
Exit mobile version