ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:16
MENU CLOSE

Γερμανία: Χιλιάδες διαδηλωτές σε 40 πόλεις απαίτησαν εκκένωση της Μόριας και υποδοχή τους στη χώρα - «Έχουμε χώρο» (Photos/Video)

10.09.2020 08:49

 

Οι διαδηλωτές ζήτησαν την άμεση εκκένωση όλων των καταυλισμών στα ελληνικά νησιά και την υποδοχή των ανθρώπων στη χώρα τους. Η οργάνωση Seebrücke είπε ότι τα μεμονωμένα κράτη θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες, καθώς η ΕΕ δεν προτάσσει καμιά ευρωπαϊκή λύση. Όπως ανακοίνωσε η οργάνωση, πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε περισσότερες από 40 πόλεις. Τόνισε ότι 180 δήμοι και πόλεις στη Γερμανία είναι έτοιμοι να δεχτούν πρόσφυγες.

Η Διεθνής Ένωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα παρευρέθηκε επίσης στις συγκεντρώσεις με το σύνθημα “Έχουμε χώρο!”. Οι συμμετέχοντες έδειξαν αφίσες με επιγραφές όπως “Εκκένωση της Μόριας” και ” Shame on you EU ” (“Ντροπή σου ΕΕ”). Η εκκένωση του καταυλισμού είναι απαραίτητη λόγω των μη βιώσιμων υγειονομικών συνθηκών εκεί πριν από την πυρκαγιά, δήλωσαν οι ομιλητές.

Αρκετές ομοσπονδιακές πολιτείες συμφώνησαν να δεχτούν μετανάστες . Ωστόσο, ο Horst Seehofer’s (CSU) απέρριψε τέτοιες προσπάθειες. Το υπουργείο πρέπει να εγκρίνει προγράμματα εισδοχής μεταναστών σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη επιμένοντας σε μια “ευρωπαϊκή διανομή” τους..

 

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 14:16
Exit mobile version