ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:29
MENU CLOSE

Ερντογάν σε Μέρκελ-Μισέλ: Είμαστε έτοιμοι για διαπραγματεύσεις - Κρίσιμα τα επόμενα βήματα της Ελλάδας

22.09.2020 13:30

 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης «συζητήθηκαν διάφορες οπτικές που αφορούν τις διμερείς σχέσεις μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας» αναφέρει ο εκπρόσωπος του Σαρλ Μισέλ.

«Συζήτησαν επίσης για την επανέναρξη των άμεσων ελληνο-τουρκικών διερευνητικών συνομιλιών», ανέφερε ο Μπάρεντ Λέιτς και προσέθεσε ότι «αυτό θα προετοιμαστεί σε επίπεδο συμβούλων».

Σύμφωνα με την ενημέρωση της τουρκικής προεδρίας, ο κ. Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία δίνει πάντοτε έμφαση στο διάλογο και τις διαπραγματεύσεις.

Τόνισε επίσης, σύμφωνα πάντα με τουρκικές πηγές, ότι τα βήματα της Ελλάδας θα είναι σημαντικά όσον αφορά το «πώς θα προχωρήσει η αναζωογόνηση των διαύλων διαλόγου» ανάμεσα στις δυο πλευρές, ενώ προέκυψε πως Ελλάδα και Τουρκία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Εμμανουέλ Μακρόν απόψε στις 20.00. Τα τουρκικά μέσα επισημαίνουν ότι θα είναι η πρώτη τηλεφωνική επικοινωνία μετά από την ανταλλαγή δηλώσεων σε πολύ υψηλούς τόνους μεταξύ των δυο ηγετών, το τελευταίο διάστημα, σχετικά με την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Μακρόν είχε αναρτήσει μήνυμα στα τουρκικά πριν από δυο ημέρες, καλώντας τον Ερντογάν να αρχίσει διάλογο, αναφέροντας ότι αυτό είναι και η επιθυμία της ΕΕ. Ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε απαντήσει ότι είναι ανοικτός σε διάλογο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 15:28
Exit mobile version